Torcida pala u Srbiji

Pohapšeni hrvatski huligani koji su demolirali benzinsku pumpu u Vrčinu

  • 03.08.2018. 12:41

Pripadnici MUP-a Srbije zaustavili su na autoputu više od 400 hrvatskih navijača, a detaljnom kontrolom navijača i njihovih vozila policija je pronašla veću količinu drvenih i metalnih palica, nekoliko sjekira i baklji, kao i manju količinu narkotika, rekao je ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.

"U policijske stanice u Nišu i Grockoj sprovode se 32 navijača koji će biti privedeni nadležnim tužiocima i sudijama za prekršaje", naveo je Stefanović. 

On je rekao da je policija kod nekih navijača pronašla i robu koju su ukrali na jednoj benzinskoj stanici kod Vrčina, tačnije cigarete, piće i igračke sa akciznim markicama Srbije, prenijeli su beogradski mediji. 

Stefanović je dodao da će "zbog divljanja na benzinskoj stanici" sudiji za prekršaje biti privedeno 28 navijača zbog izvršenog prekršaja nepristojno, drsko i bezobzirno ponašanje u grupi, za šta je zaprijećena zatvorska kazna od 30 do 60 dana. 

On je upozorio sve one koji se kreću Srbijom, i državljane i goste, da se ponašaju u skladu sa propisima i da poštuju zakone Srbije. 

"Svako divljačko ponašanje, ponašanje koje uznemirava građane Srbije, nanosi im materijalnu štetu ili ugrožava njihovu bezbjednost, biće oštro sankcionisano" poručio je Stefanović. 

Navijačka grupa "Torcida" iz Splita je u noći između srijede i četvrtka, 1. i 2. avgusta, napravila haos na pumpi "Mol" na autoputu kod Vrčina, pošto su se tu zatekli na putu ka Sofiji, gde je splitski "Hajduk" igrao meč protiv Slavije. 

Navijači Hajduka iz Splita demolirali pumpu u Srbiji FOTO/VIDEO

Navijači "Hajduka" uzeli su veću količinu pića iz prodavnice na benzinskoj stanici "Mol" u Vrčinu i otišli, ne plativši. Porušili su i nekoliko kanti za smeće, a za sobom su ostavili i grafite sa ustaškim simbolima. 

Očevici ističu da se divljanje navijača nastavilo i na autoputu gdje su zaustavljali saobraćaj i fotografisali se sa ustaškim simbolima.

  • 22:30 Серија: Ел Чапо (16+)

    *Серија: Ел Чапо (16+)

  • 23:30 Серија: Ред Рок

    Серија: Ред Рок