Detalj koji je zapao za oko na SB UN

Pogledajte dobro šta piše ispred Vučića, a šta ispred Tačija!

15:19, 18.12.2018.
Izvor: Kurir
Thumbnail
Ruski ambasador u Srbiji Aleksandar Čepurin prokomentarisao na Tviteru jedan detalj s jučerašnje sjednice Savjeta bezbjednosti UN povodom tzv. vojske Kosova.

Obratili smo pažnju da je Aleksandar Vučić nastupio pored tablice "Srbija" kao i predstavnici članica SB UN (Rusija, Kina, SAD i dr.). A Hašim Tači — pored tablice ’Hašim Tači‘. Sve je ispravno. Generalni sekretar UN je primio predsjednika Srbije, dok je sastanak sa Tačijem odbio", napisao je Čepurin.

Vučiću "predsjedniče", Tačiju "gospodine"

Takođe, ono što je Dačić primjetio jeste da su se Tačiju obraćali sa gospodine, dok su Vučića nazvali predsjednikom.

"Ali, mi smo smo još jednom uradili ono što je do nas, ukazali smo na kršenje rezolucije 1244 upozorili na moguće teškoće i posljedice na mir i stabilnosti u regionu i apelovali na međunarodnu zajednicu da spriječe poteze Prištine i pozvali Prištinu da raspusti tu vojsku i povuče takse", kazao je Dačić i dodao je i da nije bilo realno očekivati da će se to zaista i dogoditi. Međutim, ono što je prokomentarisao je da su se na sjednici Savjeta bezbjednosti Vučiću obraćali sa "predsjedniče Vučić", a Tačiju sa "gospodine Tači".

Podsjetimo, u Savjetu bezbjednosti Ujedinjenih nacija održana je sjednica, na zahtjev Srbije i Rusije, povodom odluke Prištine o formiranju vojske. Sjednica je bila otvorena za javnost.