Tragedija u Novom Sadu

Poginuo građevinski radnik, propao u okno lifta

22:42, 25.01.2019.
Izvor: novosti.rs
Thumbnail
Na gradilištu “Pupinove palate” u centru grada, u petak je pronađeno je tijelo radnika Neđe T. (54). On je, kako se pretpostavlja, pao sa 12. sprata u okno predviđeno za lift.

Prema riječima dr Ivane Ramović, portparola Službe hitne pomoći, ljekarska ekipa je na mjestu nesreće zatekla 54-godišnjeg muškarca bez znakova života, i mogli su samo da konstatuju smrt. Nesrećni čovjek je pod još nerasvijetljenim okolnostima pao sa velike visine objekta u izgradnji u Bulevaru Mihajla Pupina 4, a bio je radnik firme “Graditelj” sa sedištem u Zvorniku.

Thumbnail

Nastradali je, kako saznajemo, bio zaposlen kao pomoćni radnik sa zidarima na spoljnjem dijelu objekta, i u jednom trenutku je otišao po materijal. Kada ga duže vrijeme nije bilo, kolege su pošle da ga traže, i u oknu predviđenom za lift su ugledali njegovo tijelo i odmah su pozvali Hitnu pomoć. Nažalost, nije mu bilo spasa.

"Zasada nije poznato kako se nesreća dogodila i kako se radnik uopšte našao u tom dijelu gradilišta," rekao je  izvor blizak istrazi.

Na uviđaju na mjestu tragedije, pored policije prisustvovali su i iz tužilaštva i inspekcije rada.