Vučić razgovarao sa Erdoganom

Podrška miru i stabilnosti Srbije i BiH

  • 08.02.2019. 22:44

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić večeras je još jednom zahvalio predsjedniku Turske Redžepu Tajipu Erdoganu za podršku izgradnji auto-puta Beograd-Sarajevo, jer je bolje infrastrukturno povezivanje Srbije i BiH ujedno i podrška miru i stabilnosti na zapadnom Balkanu.

Vučić i Erdogan u telefonskom razgovoru još jednom su naglasili svoju čvrstu opredijeljenost da zajedničkim snagama obogaćuju odnose dvije zemlje koji su već na visokom nivou, kako politički, tako i ekonomski, saopštila je služba predsjednika Srbije za saradnju s medijima. 

U dugom i sadržajnom razgovoru Vučić i Erdogan su izrazili uvjerenje da će kroz rad Visokog savjeta za saradnju, kao i na druge načine, nastaviti da još snažnije i odlučnije unapređuju sveukupne odnose i saradnju u svim oblastima. 

Vučić je pozvao Erdogana da uskoro posjeti Srbiju, kako bi bila održana druga sjednica Visokog savjeta za saradnju i bili dogovoreni novi elementi političke i ekonomske saradnje dvije zemlje, navodi se u saopštenju. 

On je rekao da je Erdoganova podrška turskim investicijama u Srbiji od najvećeg značaja za snaženje ekonomije Srbije i bolji životni standard građana. 

Predsjednik Srbije je zahvalio za nove investicije kompanija iz Turske, navodeći da turski investitori u velikom broju žele da ih obojicu ugoste prilikom zvanične posjete Erdogana Srbiji, kao i da tom prilikom mogu da otvore i nove pogone. 

Vučić je zahvalio Erdoganu za Zakon o izvozu junetine iz Srbije u Tursku, koji je, kako se navodi, od neprocjenjivog značaja za srpsku poljoprivredu. 

Erdogan je istakao da je veoma srećan što je trgovinska razmjena dvije zemlje u 2018. godini prvi put premašila milijardu evra i da očekuje da ta razmjena bude još veća, posebno poslije usvajanja Zakona o slobodnoj trgovini sa Srbijom u turskom parlamentu. 

Predsjednik Turske rekao je da podržava politiku mira i stabilnosti u regionu zapadnog Balkana, koju vode Srbija i predsjednik Vučić, ističe se u saopštenju i dodaje da je Erdogan naglasio da će Turska učiniti sve, ne samo da održi, već i da unaprijedi izuzetno prijateljske odnose sa Srbijom.  
 

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    ''''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.