Podnose prve optužnice za zločine OVK

  • 24.02.2020. 20:45

Specijalizovani tužilac obavijestio je predsjednicu Specijalizovanih vijeća Kosova o svojoj namjeri da pokrene postupke pred Specijalizovanim vijećima i zatražio da se, u skladu sa zakonom, odredi sudija za prethodni postupak.

U skladu sa zakonom i Pravilnikom o raspoređivanju sudija Specijalizovanih vijeća sa liste međunarodnih sudija, predsjednica je odredila sudiju za prethodni postupak koji će, kako je saopšteno, pregledati optužnice podnesene od strane specijalizovanog tužioca.

"Mogu da potvrdim da je predsjednica odredila sudiju za prethodni postupak koji će pregledati optužnice podnesene od strane specijalizovanog tužioca. Sadržaj je povjerljiv. Sudija za prethodni postupak ima rok od šest mjeseci da potvrdi ili odbaci optužnicu", rekla je Tanjugu portparolka Specijalizovanih vijeća Angela Grip.

U Tužilaštvu za Tanjug kažu da ne mogu da saopštavaju da li su prve optužnice podnesene ili će to tek biti učinjeno.

Тагови:
  • 23:20 Серија: Ред Рок (12+)

    Ред Рок' је ирска криминалистичка серија која прати случајеве полицијске станице смјештене у измишљени приморски град Ред Роцк у близини Даблина, те приватне турбулентне односе гардиста и мјештана.

  • 23:45 Ноћни програм

    Ноћни програм