Srbija

Podnio ostavku na mjesto narodnog poslanika

  • 17.07.2018. 16:54

Funkcioner Socijaldemokratske partije Srbije /SDPS/ Meho Omerović podnio je ostavku na mjesto narodnog poslanika zbog sumnji da je nedavno bio umiješan u krađu na aerodromu u NJemačkoj.

Omerović, koji je predsjednik Odbora za ljudska i manjinska prava Skupštine Srbije, podnio je ostavku poslije slučaja na aerodromu u Frankfurtu kada je izašao iz fri šopa, a nije platio kozmetiku. 

On je po povratku rekao da je zbog "stomačnih problema" morao brzo da izađe iz prodavnice, u koju se kasnije vratio da plati, ali da ga je tada privela policija. 

Ostavka je u pisanom obliku stigla u Skupštinu Srbije, prenijeli su danas beogradski mediji. 

Ostavku Omerovića, prema proceduri, potvrđuje Administrativni odbor Skupštine, a zatim je i konstatuju poslanici na sjednici parlamenta. 

Omerovića bi trebalo, na mjestu poslanika, da zamijeni prvi sljedeći sa izborne liste SDPS, stranke Rasima LJajića. 

Predsjednik Skupštine Srbije Maja Gojković izjavila je u junu da se Omerović na aerodromu u Frankfurtu, pošto ga je policija privela, pozvao na diplomatski pasoš i da je samo zbog toga oslobođen. 

Omerović je i član skupštinskog Odbora za kontrolu službi bezbjednosti, kao i predsjednik Odbora za ljudska i manjinska prava srpskog parlamenta. 

Omerović će ostati član SDPS-a.

  • 19:50 Временска прогноза

    Преглед временских и биометеоролошких прилика у земљи и региону.

  • 19:52 Без коментара

    Кратка, динамична и занимљива емисија која окупља и износи видео снимке необичних и несвакидашњих призора и догађаја из цијелог свијета.

  • 19:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 20:00 Лутрија РС, Лото

    Пренос извлачења добитних комбинације игре на срећу Лото 7/39 Лутрије Републике Српске.

  • 20:10 Емисија: Прича се

    Политичка, дебатна емисија доноси широк избор актуелних тема, супротстављених ставова, различитих углова, чињеница и реплика.

  • 21:20 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)