Testiranje zainteresovanih van granica Pokrajine

Počinje regrutacija Albanaca za Vojsku Kosova

  • 15.03.2019. 12:06

Kosovske bezbjednosne snage (KBS) počinju sa regutacijom Albanaca koji žive van Kosova i Metohije. Naime, oni su već započeli sa testiranjem kandidata za "Vojsku Kosova".

To je najavio komandant KBS-a, Rahman Rama.

On očekuje da se početkom sljedeće nedelje završi prva faza testiranja koja uključuje testove inteligencije i fizičke spremnosti.

"Oni su u prvoj fazi. Ovo su dva testa, inteligencije i fizički test, zatim usmeni intervju i zdravstveni test ", rekao je Rama.

Takođe, on je nagovijestio da se u maju ove godine očekuje početak informativnih kampanja za studiranje na vojnoj akademiji.

Rama je takođe ukazao da će kampanja za "Kosovsku vojnu akademiju" biti sprovedena ne samo na Kosovu, već i u Njemačkoj i drugim državama u kojima ima Albanaca.

"Ova kampanja počinje nešto kasnije, negdje u maju, u junu će biti odabrani, koji će septembru krenuti na Akademiju", rekao je Rama.

Na konkurs tzv. Ministarstva odbrane za kadete Kosovskih bezbjednosnih snaga prijavilo se preko 6.000 ljudi, od kojih će biti primljeno 650 njih.

Rama priznanje da vlada slabo interesovanje manjinskih zajednica da služe u "kosovskoj vojsci".
 

Тагови:
  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић

  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 21:45 Серија: Авионџије (12+)

    Серија: Авионџије (12+)

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.