Odmah upućan u zatvor

Po hitnom postupku: Jedan osuđen, četvorica privedeni zbog upada u RTS

  • 17.03.2019. 15:22

Prekršajni sud u BG izrekao je kaznu do 30 dana zatvora 19-godišnjem mladiću zbog kršenja Zakona o javnom redu i miru u vezi sa sinoćnim upadom u zgradu RTS-a.

Predsjednik Prekršajnog suda Milan Marinović rekao je Tanjugu da je mladih osuđen po hitnom postupku zbog prekršaja "drsko i bezobzirano ponašanje izvršeno u grupi".

On će odmah biti upućen u zatvor na izvršenje kazne, jer žalba na ovu odluku ne odlaže izvršenje, ali svakako im pravo da se žali, dodao je Marinović. 

Napomenuo je da su još četiri osobe priveden Prekršajnom sudu i da do kraja dana sud treba da donese odluke i o njihovim slučajevima.

Demonstranti krenuli na policijsku stanicu

Okupljeni demonstranti, koji su više sati blokirali ulaze u zgradu Predsjedništva Srbije u Beogradu, uputili su se ka Policijskoj upravi "29. novembar", javljaju beogradski mediji.

Jedan od lidera SzS Janko Veselinović pozvao je danas demonstrante okupljene ispred zgrade Predsjednsistva Srbije da se upute prema policijskoj stanici u ulici 29. novembra.

On je rekao da su neki od učesnika protesta privedeni i da će ispred policijske stanice tražiti njihovo puštanje.

Tokom blokade zgrade Predsjedništva, u više navrata došlo je do gurkanja i okršaja demonstranata i policije, kao i nereda u centru grada.

Sve ulice koje okružuju zgradu Predsjedništva Srbije su zatvorene. Jake policijske snage čuvaju sve ulaze u zgradu. Demonstranti su, držeći se za ruke, napravili obruč oko zgrade Predsjedništva.

Lideri opozicije rekli su u više navrata da su "svi ulazi i izlazi u Predsjedništvo blokirani".

I Vučić je u svom obraćanju naglasio da ima informaciju da su sve ograde ispred Predsjedništva probijene i da demonstranti gledaju kuda da upadnu u zgradu. Dodao je, međutim, da niko ne treba da strahuje i da će nadležne službe reagovati.

Predsjednik DS Zoran Lutovac, saopštio je u obraćanju okupljenima, da je danas uhapšen predstavnik omladine te stranke, Pavle Cvejić.

"Uhapšen je mali Cvejić, dečko od 18 godina. Pokrenite postupak protiv organizatora, pokrenite postupak protiv mene", poručio je Lutovac sa kamiona i dodao da je još "desetak ljudi privedeno i da su u procesu".

Tokom obraćanja Vučića, sa kamiona koji se tradicionalno nalazi na početku kolone tokom protesta "1 od 5 miliona" sa razglasa je pušteno obraćanje predsjednika.

Demonstranti su tražili da kamion krene ka zgradi Predsjedništva i došlo je do guranja demonstranata sa policijom, a policajce su polivali i vodom, javio je "Blic".

Boško Obradović, lider "Dveri", zatražio je od RTS da se organizatori protesta 1 od 5 miliona večeras pojave u Dnevniku i poručio da se građani neće razići i da će nastaviti da blokiraju sve ulaze u Predsjedništvo.

"Neka Vučić izađe i suoči se sa građanima i odgovori im neka pitanja u vezi sa njegovom vladavinom u poslednjih sedam godina" poručio je Obradović.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Тет а тет са Татјаном Трнинић (Р)

    Врата састанака у четири ока отварамо само због вас!

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    ''''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)