Novi Pazar

Plaćamo ceh opuštenosti iz prvog talasa korone

  • 16.07.2020. 15:10

Situacija u Novom Pazaru po pitanju korona virusa je stabilnija nego u prethodnih deset dana, statistički podaci su ohrabrujući, ali i građani i dalje moraju biti oprezni jer riječ o opakoj bolesti koja odnosi živote, izjavio je danas koordinator Opšte regionalne bolnice u tom gradu Mirsad Đerlek.

Apelovao je na sve građane da se pridržavaju epidemioloških mjera.

On je za Tanjug naveo da je sada manji broj pregleda u kovid ambulantama i hospitalizacija, a više izliječenih pacijenata.

– I dalje smo maksimalno ozbiljni. Usavršili smo organizaciju bolnice tako da smo spremni da odgovorimo i za neki nepredvidivi talas korone – rekao je Đerlek.

Naveo je da zdravstveni radnici daju sve od sebe da spasu zdravlje i živote ljudi, ali i apelovao na građane Novog Pazara i cijele Srbije da se pridržavaju epidemioloških mjera.

Istakao je da je problem što ljudi u tom dijelu naše zemlje smatraju da je sramota biti zaražen zbog čega se liječe kod kuće i ljekarima jave kasno, ali i napomenuo da to ne znači da neko ko, nažalost, izgubi život, nije dobio najkvalitetniju moguću zdravstvenu zaštitu.

Đerlek je primijetio da smo se svi bili opustili i da sada plaćamo cenu opuštenosti iz prvog talasa korone.

– Potpuno smo spremni i zdravstveno i tehnički da odgovorimo na svaki nepredviđeni napad koji može da se desi – dodao je Đerlek.

Тагови:
  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Имате ријеч са Милијаном Кос (Р)

    Емисија: Имате ријеч са Милијаном Кос (Р)

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    Авионџије

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)