Čekaju se rezultati analiza

Petoro mališana koji su primljeni u bolnicu ima tešku kliničku sliku

  • 26.04.2021. 18:02

Petoro predškolaca koji su danas primljeni na Dječije odeljenje Ošte bolnice u Užicu imaju sve težu kliničku sliku, a simptomi ukazuju na virusnu infekciju ili trovanje.

Kako navode ljekari ove ustanove, djeca imaju povišenu temperaturu, jako izraženu malaksalost, dijareju i povraćaju.

- Kliničke slike su neobične i poprilično teške. Uzeti su uzorci za analize, urađeni su PCR testovi, kako bismo došli do uzroka oboljevanja. Djeca su pod stalnim ljekarskim nadzorom – rekla je dr Dara Božović, načelnik Dječijeg odjeljenja, prenose Novosti.

Svih petoro mališana polaznici su privatnog vrtića "Školica čarolija". Kako su ranije danas rekli iz tog vrtića za Telegraf.rs, oni imaju informaciju da je riječ o stomačnom virusu.

- Javljeno nam je da su djeca dobro - kazali su iz ove ustanove. Napominjemo, da je ovo izjavljeno ranije danas, a da posljednje informacije govore da je situacije teška.

U proteklom periodu nije bilo oboljevanja kod djece sa sličnom kliničkom slikom, sve do proteklog vikenda kada ih se javilo – ukupno dvanaestoro.

Da li je riječ o virusnoj infekciji ili trovanju hranom, pokazaće rezultati analiza koje su u toku.

- Prve simptome djeca su osjetila u petak popodne i u večernjim časovima – riječi su roditelja dvoje oboljelih mališana.

Kada je riječ o korona virusu, on je u gradskoj predškolskoj ustanovi "Radosno detinjstvo" potvrđen kod osmoro djece od početka meseca.

Тагови:
  • 22:45 Филм: Хазард (16+)

    '' Филм: Хазард (16+)

  • 00:45 Ноћни програм

    Ноћни програм