Direktor Kancelarije za KiM

Petković: Priština ponovo izaziva nestabilnost i diže tenzije

  • Извор: СРНА
  • 08.10.2021. 20:29

Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Petar Petković rekao je da je Priština, uvođenjem antidamping mjera, ponovo posegnula za jednostranim potezima kojima direktno potkopava svaki potencijal regionalne saradnje i zatvara se za svaku takvu inicijativu koja je oličena i u ideji "Otvoreni Balkan".

Petković je istakao da je "više nego jasna intencija Prištine da ponovo ograniči slobodan protok robe i usluga zarad jednokratnih političkih ciljeva".

"Uvođenjem nekakvih antidamping mera, Priština pokušava da izazove novu nestabilnost i podigne tenzije na terenu. Po pravilu, u svakom finišu predizborne kampanje Priština poseže za merama koje su uperene protiv Srba i zvaničnog Beograda i ova mera se po tome ne razlikuje. Očigledno je da Priština u svemu traži povod za krizu i probleme na terenu", rekao je Petković.

On je podsjetio da je i uvođenje taksi od 100 odsto na robu iz centralne Srbije započelo uvođenjem poreza na građevinski materijal.

"To, međutim, nije put da Priština zabašuri katastrofalne rezultate u ekonomiji, kao i probleme u upravljaju pandemijom virusa korona", rekao je Petković za Tanjug.

Vlada u Prištini uvela je antidamping mjere zaštite za tri vrste proizvoda kompanija iz centralne Srbije, zbog toga što su na tržištu Kosova i Metohije prodavani po nižoj cijeni nego u mjestu gdje su proizvedeni.

Uvođenje antidamping mjera potvrdila je ministar industrije, preduzetništva i trgovine prištinske vlade Rozeta Hajdari.


  • 22:35 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:50 Серија: Ред Рок (12+)

    '''Серија: Ред Рок (12+)

  • 23:20 Ноћни програм

    Ноћни програм