Politikolog iz Beograda

Pavić: Političkom Sarajevu smetaju organizovani Srbi

  • 12.12.2020. 13:42

Politikolog iz Beograda Aleksandar Pavić rekao je da ministru inostranih poslova u Savjetu ministara Biseri Turković, kao i lideru SDA Bakiru Izetbegoviću i cijeloj sarajevskoj političkoj "eliti" smetaju organizovani Srbi, jer bi oni da Srbi u Republici Srpskoj postanu kao poraženo indijansko pleme koje treba staviti u rezervat i polako gasiti.

Komentarišući najnoviji poziv Turkovićeve na ukidanje Republike Srpske i poređenje predsjedavajućeg i srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika sa Hitlerom, Pavić je ukazao da je ona rekla naglas ono što političko Sarajevo misli o Republici Srpskoj još od 1991. godine.

Pavić je istakao da se o ovome mora govoriti otvoreno, jer su "skinuli rukavice" kada su uporedili Dodika sa Hitlerom.

- Skinuli su rukavice zato što smatraju da je opet došlo njihovo vrieme, da je Džozef Bajden pobijedio i to se vidjelo u raspravi koja je organizovana u američkom Kongresu pred Komitetom za spoljne poslove prije nekoliko dana, gdej su se vratili svi oni antisrpski vampiri koji su ovde krojili politiku i koji su stali na svaku stranu koja je bila antisrpska - rekao je Pavić Srni.

Pavić je naveo da su oni sad ohrabreni da će ti ljudi da se vrate i da ovdje završe posao koji su započeli još početkom devedesetih godina, pa zato osobe kao Bisera Turković "skidaju rukavice".

On je naveo da se možda mijenjaju retorika, metode i okolnosti, ali da se većinsko političko Sarajevo - "muslimanski dio, neće smiriti dok ne preuzmu BiH potpuno“.

- Oni to sad rade pod velom demokratizacije, borbe protiv korupcije i tako dalje, ali njihov je cilj je da završe tamo gde je NDH stala - da otjeraju Srbe preko Drine i da uspostave praktično svoju muslimansku državicu u BiH gde neće biti mjesta ni za koga osim za one koji će da se povinuju kao u vrijeme Turaka - rekao je Pavić.

On je naveo da su sponzori većinskog političkog Sarajeva spolja - elite u zapadnim, glavnim NATO državama, koje žele da cijeli ovaj prostor podrede NATO-u, a Republika Srpska, zajedno sa Srbijom su još jedine domine koje nisu pale.

- Ali konkretno, Biseri Turković, Bakiru Izetbegoviću i cijeloj toj sarajevskoj političkoj "eliti", smetaju Srbi, smeta im srpska državnost, smetaju im organizovani Srbi - navodi Pavić.

Kao primjer šta su uradili i šta rade sa Srbima u Federaciji, on je naveo da su Srbi u Federaciji potpuno obespravljeni.

- Oni bi željeli da Srbi u Republici Srpskoj postanu kao Srbi u Federaciji, kao neka vrsta poraženog indijanskog plemena koje treba staviti u rezervat i polako gasiti - navodi Pavić, te dodao da Bošnjaci žele u NATO, samo zato što je taj vojni savez i danas okrenut protiv srpskih interesa.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Имате ријеч са Милијаном Кос (Р)

    Емисија: Имате ријеч са Милијаном Кос (Р)

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    Авионџије

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)