Predsjednik Skupštine Vojvodine

Pastor: Spremniji smo za EU nego što to pregovori pokazuju

  • 07.10.2019. 18:18

Predsjednik Skupštine Vojvodine Ištvan Pastor rekao je u Briselu da učešće pokrajine na Evropskoj nedjelji gradova i regija pokazuje da je Srbija danas spremnija za EU nego što to proces pregovora pokazuje.

"Skoro dvije decenije čekamo, a siguran sam da je Srbija danas spremnija za pristupanje EU nego što to proces pregovora pokazuje", rekao je Pastor, koji predvodi delegaciju Vojvodine tokom boravka u Briselu.

Pokrajinski sekretar za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Nebojša Drakulić istakao je značaj koji za Srbiju ima Evropska nedjelja koja je u Briselu okupila 6.000 učesnika.

"Tradicionalne manifestacije visokog ranga, poput Evropske nedelje regiona i gradova uvek i iznova su prilika, da Vojvodina i Srbija u najboljem svetlu prezentuju svoje potencijale i što je najvažnije, ostvare brojne važne kontakte sa drugim evropskim regijama", rekao je Drakulić.

Tokom boravka u Briselu delegacija Vojvodine je ostvarila kontakte sa predsjednikom Evropskog komiteta regiona Karl-Hajncom Lambercom, saopšteno je iz Biro Pokrajinske vlade za odnose sa javnošću.

Vojvođanska delegacija će se sutra sastati delegacijom njemačke pokrajine Hesen kada će finalizovati tehničke detalje o potpisivanju zajedničke izjave o namjerama vezanim za uspostavljanje saradnje.

Potpisivanje ovog dokumenta očekuje se do kraja godine u Vizbadenu.

Na otvaranju 17. Evropske nedjelje gradova i regija, delegaciju Vojvodine, osim predstavnika Skupštine i Pokrajinske vlade, čine i predstavnici pokrajinskog Fonda "Evropski poslovi", kao i vojvođanske Privredne komore.

Tokom Evropske nedjelje, gotovo 600 govornika iz regiona i gradova obratiće se na više od 300 zvaničnih događaja, a tema će biti razvoj evropskih regiona i gradova.

Manifestaciju su organizovali Evropski komitet regiona i Generalni direktorat Evropske komisije za regionalnu i urbanu politiku.

Evropska nedelja regiona i gradova trajaće do srijede, 9. oktobra.

Тагови:
  • 07:00 Емисија: АТВ јутро

    Сваког радног дана од 6 часова и 55 минута и викендом од 8 часова и 30 минута очекују вас актуелне теме, најновије информације и занимљивости.

  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.