Šef diplomatije tzv. Kosova

Pacoli: Početak bombardovanja jedan od najsrećnijih dana u mom životu

17:03, 24.03.2019.
Izvor: Telegraf.rs
Thumbnail
U danu kada se u Srbiji obilježava 20 godina NATO agresije na zemlju, šef diplomatije tzv. Kosova, Bedžet Pacoli, likuje i slavi početak napada, postavljanjem neprimjerenih komentara na društvenim mrežama.

Naime, on je uz objavu fotografije zgrade u plamenu poslije NATO bombardovanja jednog od ciljeva napisao da je na današnji dan počela agresija na nekadašnju državu Jugoslaviju.

"Na današnji dan NATO je započeo udare protiv srpskih snaga u nekadašnjoj Jugoslaviji. Jedan od najsrećnijih dana u mom životu. Zahvalni zauvijek", napisao je on.

Predstavnici vlasti privremenih prištinskih institucija ne kriju "zahvalnost" NATO alijansi zbog napada na tadašnju SRJ, jer smatraju da je tog dana počelo "oslobođenje Kosova".

Tako je premijer tzv. države Kosovo, Ramuš Haradinaj, rekao je da je vazdušna akcija Alijanse "okončala tragediju naroda na Kosovu", prenosi RTK2, dok je predsednik tzv. Kosova Hašim Tači rekao je da je "24. mart 1999. godine bio polazna tačka za zaustavljanje genocida i vraćanje nade za slobodu i nezavisnost".