Požega

Pacijenti se svlačili ispred Doma zdravlja, doktorka supendovana

  • 18.07.2020. 11:54

Fotografije koje su juče snimljene ispred Doma zdravlja u Požegi, a na kojima se vidi ljekarka koja na samom ulazu u kovid ambulantu pregleda pacijente, uznemirile su javnost.

Po hladnom danu pacijenti su morali da podignu majice i budu pregledani naočigled svih ostalih ljudi koji čekaju u redu.

- Covid ambulanta Požega... Prvo čekate četiri do pet sati na kiši naravno, a kad dođete na pregled on se obavlja na terasi bez paravana i bilo čega... Ne treba da se drži distanca. SRAMOTA - napisala je Dragica Arsović i podelila ove fotografije.

Doktorka suspendovana, izvinjenje pacijentima

Njene fotografije ubrzo su podijelili lokalni mediji. Kao rezultat toga ljekarka koja je pregledala pacijente suspendovana je i protiv nje je pokrenut disciplinski postupak, saopštili su iz Doma zdravlja u Požegi.

- Zbog propusta u radu i izlaganja pacijenata nedoličnom položaju prilikom pregleda na mestu koje nije određeno za to, u blizini COVID ambulante, dr M.Đ. suspendovana je do okončanja disciplinskog postupka.

- Dom zdravlja Požega izvinjava se pacijentima koji su juče bili na pregledu i ujedno obavještava građane Opštine Požega da će od ponedjeljka, 20.07.2020, Služba fizikalne medicine i rehabilitacije nastaviti sa terapijskim procedurama u OŠ „Petar Leković“. U maloj sali škole za niže razrede u blizini crkve, uz pomoć lokalne samouprave, obezbijedili smo optimalne uslove za pružanje svih usluga iz oblasti fizikalne medicine.

- Ovo je zbog toga što u ovom trenutku, na odjeljenjima za fizikalnu medicinu i u banjama, pacijenti su uskraćeni za terapijske procedure zbog aktuelne epidemiološke situacije. Kao i do sada, pacijenti će se javiti na pregled kod fizijatra u Dom zdravlja, a terapiju će dobiti na potpuno adekvatnoj i osposobljenoj lokaciji - saopštio je kolektiv Doma zdravlja Požega.

(Telegraf)

Pročitajte još:

Vučić upisao fakultet

Jutjuber iz FBiH izvrijeđao policiju Srpske, nazvao ih idiotima i zatucanim

Detalji šokirali javnost: Silovao žene dok mu se djevojka u BiH porađala

Brutalno pretukli bolesnog mladića u Kozarskoj Dubici, sve snimali

Očajni otac tri puta pokušao da skoči u rijeku: "Kad nje nema, neka nema ni mene"

Autobus iz Njemačke sa putnicima iz BiH izletio s ceste

Тагови:
  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р) (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија

    ''''Серија

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина