Niš

Pacijent zaražen koronom napao medicinsko osoblje: Udarao ih pa počeo da bježi

  • 17.11.2020. 13:45

Šezdesetčetvorogodišnji pacijent koji se u niškom Kliničkom centru liječi od Covida 19, napao je danas medicinsko osoblje ove zdravstvene ustanove.

Kako saznajemo, incident se dogodio oko 11 sati na odjeljenju intenzivne njege Klinike za infektivne bolesti.

- Pacijent je u vidno uznemirenom stanju pokidao aparaturu na koju je bio priključen, a zatim nasrnuo na ljekare i medicinske sestre zadajući im udarce nogama i rukama. Nakon toga je počeo da bježi ka izlazu iz klinike, ali je zahvaljujući intervenciji službe obezbjeđenja i medicinskog osoblja savladan i bez povreda vraćen na odjeljenje intenzivne njege – navode naši sagovornici upoznati sa ovim slučajem.

Na svu sreću, niko od medicinskog osoblja nije teže povrijeđen, a u ustanovu je pozvan psihijatar kako bi pružio potrebnu pomoć pacijentu koji ih je napao.

Iz uprave niškog Kliničkog centra stigla je najoštrija osuda ovog incidenta.

- U situaciji kada medicinsko osoblje ulaže natčovječanske napore radi spasavanja ljudskih života i očuvanja zdravlja stanovništva, ovakvi događaji su nedopustivi. Uz razumjevanje za bolest pacijenta i posljedice izazvane padom saturacije u krvi usljed zaraze korona virusom, moramo da ukažemo da je ovakvo ponašanje krajnje neprihvatljivo. Apelujemo na građane da imaju razumjevanja i poštovanja za ono što ovi ljudi rade, što rizikuju svoj život i svoje zdravlje da bi sačuvali njihovo – saopšteno je iz ove zdravstvene ustanove.

O ovom događaju obaviještena je i policija.

(Telegraf)

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    ''''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.