Haos u subotičkoj bolnici

Pacijent stolicom polomio rebra drugom pacijentu 

17:44, 06.04.2019.
Izvor: Kurir
Thumbnail
Na subotičkom odeljenju psihijatrije u Opštoj bolnici, prethodne noći dogodio se incident, u kojem je jedan pacijent sa odjeljenja napao drugog, zadao mu teže povrede na vratu i prelom rebra. Povređeni pacijent sa psihijtrije je operisan i, prema nezvaničnim informacijama, nije životno ugrožen.

Kako saznajemo, u toku noći pacijent D.D. (23) je polomljenom stolicom počeo da udara drugog pacijenta D.B (26) i nanio mu povrede na vratu i prelom rebra.

Slučaj je okvalifikovan kao pokušaj ubistva, potvrdili su u Višem javnom tužilaštvu Subotice, a  pacijentu koji je napao polomljenom stolicom drugog pacijenta određen je pritvor i odveden je u specijalnu zatvorsku bolnicu na dalje ispitivanje.

Nakon povređivanja pacijenta iz bolnice su pozvali policiju, a slučaj vodi i VJT, koje je incident okarakterisalo kao „pokušaj ubistva“.

Ovo nije prvi pokušaj nasilja u subotičkoj bolnici. Prije više od godinu dana, jedan slučaj je završio smrtnim ishodom, kada je bolničarka I.Š. (56) usmrtila svog muža na bolničkom odjeljenju, poslije hitnog prijema, za šta je osuđena u subotičkom sudu na zatvorsku kaznu, koja još nije pravosnažna.