Novi Sad

Ovo može samo zao čovjek: Pronađen pas sa zabijenim ekserom u lobanji

  • 27.05.2020. 15:28

Pas sa ekserom dužine pet santimentara u glavi pronađen je sinoć oko 20 sati u Novom Sadu.

Volonteri Udruženja za zaštitu životinja Novi Sad - Spans su dobili od jedne sugrađanke informaciju da je na Satelitu viđen pas sa zabodenim ekserom u lobanju. Prizor koji su zatekli bio je potresan -mali pas, dezorjentisan sa ekserom koji viri iz glave.

Nakon pregleda veterinara i snimanja rendgenom ustanovljeno je da je ekser dužine pet centimetara prošao kroz lobanju i mozak cijelom svojom dužinom i da je ovo moglo biti isključivo djelo čovjeka koji je da bi ovo učinio morao koristiti alat. Ubrzo su ustanovili i da je pas čipovan, da ima deset godina, da ima vlasnike i da se zove Kaja. Ovo zlostavljanje i pokušaj ubistva je odmah prijavljeno policiji i inspektorka novosadske policije je vrlo brzo došla u ambulantu i uzela izjave od veterinarke i Spansovih volontera, prenosi RTV.

Druga patrola je pronašla vlasnicu i iz razgovora sa njom su saznali da je ona voljen pas, da se zove Kaja, da su je kao štene donijeli iz Beograda i da im je tog dana oko 16h išetala kroz kapiju kada su kretali u prodavnicu i da su se nadali da će se brzo vratiti kući, jer se i ranije dešavalo da sama izađe. Ovaj put, bilo je potrebno samo četiri sata da je se dokopa osoba koja joj je nanijela ovako monstruozne povrede, opasne po život.

Peti pas žrtva zlostavljanja

Volonteri Spansa napominju da je ovo već peti pas koji je žrtva zlostavljanja i ubistva pasa u Novom Sadu u kratkom vremenskom razdoblju. Naime, tri psa je na novosadskim ulicama pronađeno sa iščupanim noktima. Počinilac nije pronađen. Vrlo skoro je porodica na Limanu ostala bez kujice koju je NN lice bacilo sa krova zgrade u kojoj stanuju. Počinilac nije pronađen. Kaja je peti pas u Novom Sadu koji je žrtva brutalnog zlostavljanja i pokušaja ubistva.

Udruženje najoštrije osuđuje ovaj čin zlostavljanja i pokušaja ubistva i poziva na hitno uspostavljanje funkcionalnih institucija koje će kontrolisati i sprovoditi zakone koji bi trebalo da važe jednako za sve da bi Srbija bila bezbjedno i sigurno društvo u kom nekažnjena trovanja, zlostavljanja i ubistva nisu svakodnevna pojava.

  • 21:45 Серија: Авионџије (12+)

    Серија: Авионџије (12+)

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Развратник (16+)

    Серија: Развратник

  • 23:30 Серија: Ред Рок

    Серија: Ред Рок