Beograd

Ovako htio da prevari Oko sokolovo, sad će da plati tri kazne

  • 13.08.2020. 16:06

Ako je automobil parkiran na pješačkom prelazu kazna je 25.000 dinara (oko 420 KM), ako je u žutoj traci ili na autobuskom ili tramvajskom stajalištu, 25.000, dok kazna za parkiranje na trotoaru iznosi 5.000 dinara (oko 85 KM)...

Još jedan bahati vozač koji je skinuo tablice misleći da može da prevari sistem Oko sokolovo. Parkirao je u Beogradskoj i zauzeo cijeli trotoar pa su ljudi morali da se provlače između zgrade i automobila. Snimljen je iz automobila i odmah su alarm dobili najbliža patrola saobraćajne policije i Parking servis. Skoro istovremeno su ga prijavili građani i sve više prijava dobijamo upravo od građana koji ne žele bahato parkiranje u svom gradu, napisao je danas na svom Fejsbuk profilu Goran Vesić, zamjenik gradonačelnika Beograda. 

"Sada je automobil na placu pa će lepo da plati i kaznu i odnošenje automobila paukom. A poslaćemo i prijavu saobraćajnoj policiji jer nema tablice" dodao je on.

Oko sokolovo "vidi" sva nepropisno parkirana vozila

Sistem "Oko sokolovo" sankcioniše sve vrste nepropisnog parkiranja na beogradskim ulicama, pa čak i "dovitljive" vozače, koji su proteklih nekoliko dana sakrivali svoje registarske tablice, kako bi izbjegli kazne.

Šef operativnog centra Komunalne milicije Nenad Lakić kaže da za razliku od prve dvije sedmice, kada je sistem funkcionisao po modelu upozoravanja nepropisnog parkiranih vozača, ove sedmice, kada se ušlo u sistem kažnjavanja, ima duplo manje prekršaja.

"Prve i druge sednuce ideja je bila ideja da svima koji su načinili prekršaje na kućnu adresu šalje upozorenje sa fotografijama kakav su prekršaj napravili, da to više ne rade. Ove sedmice, od 10. avgusta, osjetna je razlika i sada ima duplo manje prekršaja. Sugrađani se pridržavaju propisa", kaže Lakić.

Kaže da sistem pokriva sve ulice i zone u kojima se kreće, uključujući trotoare, ali i kolovoze.

  • 17:50 Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    ''Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

  • 18:20 Серија: Љубавни залогаји (12+) (Р)

    Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    ' '''Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.

  • 20:30 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    ' ''Серија: Од јутра до сутра (12+)