Uloženo više od 50 miliona evra

Otvorena nova kovid bolnica u Novom Sadu

  • Извор: СРНА
  • 02.09.2021. 12:33

U Novom Sadu danas je otvorena nova kovid bolnica u čiju je gradnju i opremanje je uloženo više od 50 miliona evra.

Otvaranju bolnice prisustvovala je premijer Srbije Ana Brnabić, koja je rekla da ova zdravstvena ustanova ima 624 kreveta i da je izgrađena za četiri mjeseca, čime je Srbija dobila treću kovid bolnicu.

"Kada prođe epidemija virusa korona, ova ustanova biće korišćena kao opšta bolnica. Veliku stvar smo uradili za buduće generacije i za sigurnost građana", rekla je Brnabićeva, dodajući da su tri kovid bolnice u Srbiji sa ukupno 2.000 postelja izgrađene od nule.

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar istakao je da će nova kovid bolnica rasteretiti Klinički centar Vojvodine, dodajući da je to veoma važno jer nijedan pacijent ne smije da bude zanemaren.

"Imamo dovoljno lekara i sestara za radu ovoj i u drugim bolnicama. Ali, na birou imamo i medicinske sestre koje ne žele da rade u kovid sistemu. To je znak da one koji rade na intenzivnoj nezi i u kovid sistemu treba dodatno da nagradimo", rekao je Lončar.

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević je istakao da je ponosan na projekat izgradnje kovid bolnice.

Kovid bolnica se nalazi u naselju Mišeluk, prostire se na 19.500 metara kvadratnih i ima 220 kreveta na intenzivnoj i 404 na poluintenzivnoj njezi.

Osim bolničke zgrade, koja će imati tri lamele, predviđeni su posebna kuhinja, magacin, kapela, kotlarnica i prostor za medicinske gasove.

U objektu će biti i dvije operacione sale, angio-sala, dva rendgena, dva skenera, odjeljenje sa ultrazvukom, endoskopija, laboratorija, pet ambulanti i osam dijaliznih mjesta.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић

  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 21:45 Серија: Авионџије (12+)

    Серија: Авионџије (12+)

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.