Detalji otmice djevojčice

Oteta djevojčica nije htjela kući zbog bijede

  • 23.10.2018. 13:46

Atila Tot (56), koji je osumnjičen za pokušaj otmice devetogodišnje Erike Čordaš iz Sente, navodno je, poslije hapšenja, izjavio policiji da nije htio da povrijedi djevojčicu i da ona nije htjela da se vrati kući zbog bede koja je tamo čeka.

Prema saznanjima, Tot je nedavno odslužio kaznu od četiri godine zatvora za silovanje i višestruki je povratnik i za druga krivična djela. Na svu sreću, do tragedije nije došlo, dijete je u nedelju, poslije 24 sata od nestanka pronađeno, a Totu je određen pritvor od 48 sati poslije čega će biti priveden na saslušanje u Više javno tužilaštvo u Subotici.

"Još se ne znaju svi detalji, ali djevojčica i beskućnik su najvjerovatnije lutali Sentom i prespavali u jednoj kući kod željezničke stanice", saznaju Novosti od izvora bliskog istrazi. 

"Prava je sreća što se detetu ništa nije dogodilo, jer je čovjek povratnik iz zatvora, čak je osuđen i za krivično djelo silovanje. Poslije saslušanja znaće se koje su zaista bile njegove namjere sa djevojčicom", navode izvori.

Djevojčica i njena dva starija brata su, kako saznaju Novosti, odranije smješteni u dve hraniteljske porodice i minulog vikenda bili su na viđenju kod oca Šandora Čordaša u njihovom domu na salašu na obodu Sente. Slučajno ili ne, beskućnik je u petak došao u njihov trošni dom i zatražio prenoćište, što mu je domaćin i dozvolio, ne mareći što su mu tu i djeca. Djevojčica se, navodno, u subotu ujutru žalila da je gladna, te ju je otac pustio da ode sa Totom da nađu hranu.

"Došao je kod nas na salaš i pitao da prenoći i mi smo ga pustili", kazao nam je u nedelju Šandor Čordaš. 

"U subotu oko 11 časova zamolio me je je da sa malom ode po neku hranu i ja sam im to dozvolio, ali kada je počeo da pada mrak, a njih dvoje se nisu vraćali, uplašio sam se i prijavio policiji nestanak djetet", navodi izvor.

Saznanje da je dijete nestalo sa osuđenim silovateljem uznemirilo je i diglo na noge policiju i službenike Centra za socijalni rad. Potez oca smatra se veoma neodgovornim i viđanje djece će se ubuduće odvijati u strogo kontrolisanim uslovima.

NA RUBU SIROMAŠTVA

Porodica Čordaš živi u izuzetno teškim socijalnim uslovima, na rubu siromaštva i u okruženju nedostojnom čovjeka. Djecu je majka napustila još ranije, a dok nisu smješteni u hraniteljske porodice o njima se brinuo otac.