Otac tinejdžerke čije je tijelo danas izvučeno iz Nišave ne može da progovori od bola

16:30, 28.02.2021.
Izvor: Kurir
Nemam šta da kažem više. Ronioci su pronašli njeno tijelo. Sad idem na prepoznavanje, pa da završim oko sahrane. Teško mi je. Razumite me, rekao je Goran Mančić, otac maloljetne djevojčice A.M. čije je tijelo pronađeno danas u Nišavi.

Tijelo djevojčice pronađeno je nizvodno od grada, ka selu Sopot, nakon višednevne potrage, prenose Pirotske vesti.

U potrazi su danonoćno bile angažovane brojne policijske snage, vatrogasno-spasilačke jedinice, žandarmerija, kao i pirotski ronioci koji su juče pretraživali teren i korito reke. Spasioci su čamcem tragali na potezu između takozvanog Ljubavnog i Golemog mosta u centru grada. Druga ekipa je tragala i nizvodno od grada, tačnije prema sopotskim njivama i dalje ka Beloj Palanci.

Upala u rijeku slučajno

Prema nezvaničnim informacijama, djevojka je slučajno upala u reku kod Željezničkog mosta u Pirotu. Nije poznato mnogo detalja, ali pretpostavlja se da se je u pitanju nesrećan slučaj i da se okliznula.

Prema pojedinim informacijama, A.M. je otišla do rijeke sa drugaricom da opere patike, a nesreća se dogodila u trenutku nepažnje kada se okliznula i upala u reku, a potom je odneo veći talas.