Otac Tadej predvidio šta će biti sa Kosovom

  • 15.09.2019. 17:37

Prorok, mistik i filozof Tadej Vitovnički (1914- 2003) je posljednjih decenija života bio proglašen za najprosvetljenijeg monaha u Srbiji.

Njegov lik podsjećao je na patrijarha Pavla, ovaj svijet je napustio 2003. godine, ali je za sobom ostavio predviđanja o sudbini Srbije, od kojih su se neka već ostvarila.

Još 2000. godine, čak osam godina ranije, starac Tadej je za KiM govorio da će Albanci proglasiti nezavisnost, a da će ih u tome podržati Amerika i Evropa. Međutim, prema njegovim riječima, sile Zapada će uskoro doživeti veliki krah zbog ekonomskih kriza i ratnih sukoba.

"I Amerika i Zapad će Srbe ponovno goniti. Ipak, poslije velikih srpskih stradanja, iznenada, Amerika i Zapad će doživjeti strahoviti poraz, pa će se sva njihova vojska povući sa Kosova. Tada će Srbi za veoma kratko vrijeme osloboditi svoju duhovnu kolijevku. Albanaca tamo neće biti. Nijednoga", glasila je vizija ovog proroka, koji je dodao da će najsigurnije biti u centralnoj Srbiji.

Osim toga, predviđao je pad Miloševića, upozoravajući da će oni koji će ga smijeniti biti još gori od njega.

Prema pisanju nepoznatog autora, otac Tadej je navodno savjetovao da se nekretnine i zemljište kupuju prije svega u centralnoj Srbiji. Naglašavao je da se izbegavaju prostori Vojvodine i Beograda, a ako se to čini u Beogradu, onda što dalje od centra i rijeka i da je bolje svoj dom izgraditi negdje na periferiji. Ovu viziju objasnio je starac Gavrilo, govoreći da će pola Beograda biti poplavljeno, dok će se druga polovina grada urušiti sama od sebe jer je potkopan tunelima.

Тагови: