Svako ima svoju verziju priče

Otac i sin pretukli čovjeka zbog parking mjesta

16:50, 05.04.2019.
Izvor: klix.ba
Thumbnail
Otac i sin Tomica Matić (50) i Zoran Stefanović (24), koji su osumnjičeni da su pretukli Gorana Velinova, oca djevojčice obolele od Daunovog sindroma, kao i još jednog starijeg muškarca, zbog svađe oko parking mjesta za invalide, juče su saslušani u Prvom osnovnom tužilaštvu, koje protiv njih vodi istragu.

Incident se, podsetimo, dogodio 27. marta u Novopazarskoj ulici na Vračaru, a uhapšeni su juče izneli detaljnu odbranu.

Otac i sin su potvrdili da je došlo do fizičkog obračuna, ali su obojica tvrdili da je u pitanju samoodbrana, kao i da nisu znali da Velinov ima bolesno dijete, prenosi Kurir.

"Žao mi je zbog svega što se dogodilo. Spreman sam da se izvinim i nadoknadim štetu. U vrijeme incidenta nikakvo dijete nije bilo prisutno, a tek smo kasnije saznali da taj čovek ima kćerku. Auto sam ostavio na invalidskom mjestu, jer sam na kratko sa sinom otišao da podignem pljeskavice. Žena i snaja su ostale pored kola, a kada sam se vratio dvojica muškarca su se okomila na mene. Počeli su da mi šutiraju kola - ispričao je na saslušanju Matić.

Sličnu priču, ponovio je i njegov sin, koji je naveo da je po izlasku iz kola brze hrane vidio dvojicu muškarca koji mu napadaju majku i ženu.

"Oni su nas prvi napali. Žao mi je što se ovo dogodilo, jer nijednog trenutka nismo znali da taj čovjek ima bolesno dijete" tvrdio je Stefanović.

Thumbnail

Podsjećamo, Goran Velinov iz Beograda, otac djevojčice Lee (14) sa Daunovim sindromom, brutalno je pretučen ispred svoje zgrade u Novopazarskoj ulici pošto ga je napao vozač koji se bahato parkirao na mjesto rezervisano za osobe sa invaliditetom koji nakon Goranove molbe nije htio da se pomjeri.

Kako je za "Blic" ispričao Velinov, to se dogodilo u srijedu popodne, dok je čekao suprugu Natašu da doveze njihovu ćerku, koja je nedavno imala opraciju srca, zbog čega ne može samostalno da hoda.

"Sišao sam ispred zgrade kako bih dočekao suprugu i dijete i da bih pomogao ženi da odnesemo Leu do stana jer sama ne može. Na parking mjestu ispred zgrade, koje je inače obilježeno parking mesto za osobe sa invalidietom, vidio sam auto. Prišao sam, a unutra su na zadnjem sjedištu sjedile dvije gospođe. Rekao sam im da pozovu vozača da pomjeri kola. Rekle su da nema problema i da će se to desiti za dva minuta" ispričao je Velinov za "Blic".

Kada se vozač vratio, došlo je do incidenta.

"Bio je revoltiran i odmah me je pitao: "Šta ti nije jasno?" Sve vrijeme sam mu perisirao i objasnio da žena dolazi s bolesnim djetetom, na šta je on rekao: "Pop**iš mi! Pun mi je ku*ac vas invalida!" - ispričao je juče Goran za "Blic" i dodao da nije ulazio u raspravu s tim čovekom, već da se mirno okrenuo i pozvao "pauka".

"U tom trenutku se pojavio moj komšija koji ima 67 godina, a vozač je doveo svog druga. Komšija im je rekao da nije u redu što neće da se sklone i da žena neće moći da iznese dijete. Međutim, tada je jedan od njih odbrusio deki: "Magarčino, nemoj da te isprebijam." Dok sam bio okrenut leđima, čuo sam udarac, jedan od njih je udario komšiju, a drugi je pobjegao na sredinu ulice. Okrenuo sam se ka njemu, a on me je iz skoka udario u lice" kaže šokirani Goran.

Kako je ispričao, u jednom trenutku dok je muškarac tukao njegovog komšiju, jedna od žena je izašla iz vozila i molila ga da prestane.

"Odmah sam ga pitao zbog čega me je udario, a on je uletio u auto i pozvao sve da brzo krenu. Komšija Nikola je stao ispred kola, u namjeri da ih spriječi da pobjegnu, ali oni nisu htjeli da stanu. U posljednjem trenutku sam ga povukao u stranu, inače bi ga pregazio - prepričava nemili događaj Goran i tvrdi da je odmah pozvao policiju.

Napad je trajao vrlo kratko nakon čega je policija stigla, ali napadači su već tada bili pobjegli. Policija je nekoliko minuta nakon toga identifikovala i privela dva muškarca osumnjičena za brutalno prebijanje Velinova.

Smrskana jagodična i čeona kost

"Na meni se odmah nisu mogle vidjeti fizičke povrede, ja sam samo osjećao jak bol i poslije nekoliko minuta osjetio sam mučninu. Prevezli su me na VMA i tamo mi je hirurg Saša Jović ponudio ili da potpišem da ću se svojevoljno vratiti kući ili ću imati operaciju. Naravno pošto sam shvatio ozbiljnost situacije pristao sam. Na svu sreću doktor je savršeno uradio svoj posao uz pomoć titanijumskih pločica koje će mi ostati u predjelu čela, vilice i jagodica do kraja života - priča Goran.