Ubio se u šupi

Otac djevojke Sare koju je na pumpi izrešetao Marjan: “Želim da vidim njegovo tijelo”

22:20, 23.02.2021.
Izvor: Blic
Dok ne vidimo njegovo tijelo, dok ne vidimo da je mrtav nećemo pričati o njihovom odnosu. Nas niko nije zvao, niko nam ništa nije rekao vezano za njega.

Rekao je ovo za Blic otac Sare Asanović (27) koju je prije tri dana na benzinskoj stanici u Vranju brutalno ubio Marjan Stamenković (47). Stanković je nakon zločina pobjegao, pa se ubio.

Otac izrešetane Sare, kaže da je u medijima vidio da se Stamenković ubio, ali da porodicu iz policije niko o tome nije obavijestio.

– Ako me ne zovu ja ću sam da odem u policiju. Samo želimo da vidimo njegovo tijelo, da znamo da je pravda zadovoljena i da je ubica naše kćerke mrtav – kaže on.

Tražio vodu, pa pucao sebi u glavu

Nakon ubistva Stamenković je dva dana bio u bjekstvu dok je policija tragala za njim. Lociran je u šupi porodične kuće u kojoj se krio. Policija ga je okružila i sa njim pregovarala oko pola sata. U jednom trenutku Stamenković je zatražio čašu vode “da ne ode žedan na onaj svijet”, a onda je pucao sebi u glavu.

Sjedeli su zajedno prije nego što je ubio

Šta je bio motiv svirepog ubistva Sare za sada nije poznato, ali njih dvoje su sjedeli za istim stolom u kafiću na benzinskoj pumpi. Kako su ispričali svjedoci, sa njima je bio još jedan muškarac.

Kako se vidi na snimku sa sigurnosnih kamera, Marjan je u jednom trenutku samo ustao i pucao u Saru! Izrešetao ju je sa šest hitaca.

Nezvanično se pretpostavlja da je povod ubistva ljubomora i da su Marjan i Sara biti u emotivnom odnosu, međutim ova informacija još nije potvrđena.

Mještani Vranja kažu da je Sara ranije već bila udata.

– Sara je bila udata pa se razvela. Zabavljala se sa jednim Turčinom u Vranju, jer je on radio ovdje, valjda na izgradnji auto-puta, i udala se u Turskoj. Imala je dobar brak, čuvali su je i njegovi roditelji, ali kako je govorila, nije mogla da se prilagodi načinu života u turskoj porodici. Vratila se ubrzo u Vranje. Nakon prvog braka govorila je da joj ne pada na pamet da se ponovo uda jer je još mlada – pričaju mještani.

Sara Asanović je, prema riječima mještana i poznanika, bila je izrazito lijepa djevojka.

Dodaju da Sara ima brata koji s porodicom živi u Švedskoj i da on zbog korone dugo nije dolazio u Vranje.

Već robijao zbog ubistva

Nažalost, Sara nije bila jedina žrtva Stamenkovića. 1998. udavio je jednu ženu i za to ubistvo robijao je deset godina.