Prvi osnovi sud u Beogradu

Osumnjičena da je bebi dala lijek za smirenje: Određen pritvor do 30 dana bebisiterki

  • 10.03.2021. 16:45

Prvi osnovi sud u Beogradu odredio je pritvor do 30 dana bebisiterki S.C. osumnjičnoj da je bebi od četiri i po mjeseca koju je čuvala u odsustvu roditelja, dala lijek za smirenje - bensedin, u većoj količini.

Pritvor joj je na prijedlog tužilaštva odredio sudija za prethodni postupak zbog opasnosti da će uticati na svjedoke i da će ponoviti krivično djelo jer je već bila uslovno osuđena, rekla je portparolka suda Bojana Stanković.

Postoji bojazan da će uticati na roditelje bebe, kao i na vlasnicu sajta preko kojeg je angažovana – Bebistierka.rs.

Ona se prethodno na saslušanju u Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu branila ćutanjem, odnosno iskoristila je pravo da ne iznosi odbranu i dostavila je tužilaštvu svoju ljekarsku dokumentaciju.

Tužilaštvo namjerava da u daljem toku postupka, pored ispitivanja roditelja u svojstvu ostećenih i svjedoka, naloži i psihijatrisko vještačenje ove žene, koja se tereti za krivično djelo zapuštanje i zlostavljanje maloljetnog lica.

Inače, nakon toksikoloških analiza utvrđeno je da beba od četiri i po mjeseca nije u životnoj opasnosti.

Ovu ženu roditelji su angažovali radi čuvanja djeteta nekoliko dana prije događaja preko sajta Bebisiterka.rs.

Da je beba pod lijekovima za smirenje utvrđeno je u utorak uveče, nakon čega su policijski službenici sa Zvezdare o događaju obavestili tužilaštvo.

Policiji je slučaj prijavio doktor Dječije klinike u Tiršovoj, pošto je na odjeljenju neurologije primljena beba 2020. godište, kod koje je u krvi pronađena veća koncentracija lijekova za smirenje.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Народ прича

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.