Prvi osnovi sud u Beogradu

Osumnjičena da je bebi dala lijek za smirenje: Određen pritvor do 30 dana bebisiterki

  • 10.03.2021.16:45

Prvi osnovi sud u Beogradu odredio je pritvor do 30 dana bebisiterki S.C. osumnjičnoj da je bebi od četiri i po mjeseca koju je čuvala u odsustvu roditelja, dala lijek za smirenje - bensedin, u većoj količini.

Pritvor joj je na prijedlog tužilaštva odredio sudija za prethodni postupak zbog opasnosti da će uticati na svjedoke i da će ponoviti krivično djelo jer je već bila uslovno osuđena, rekla je portparolka suda Bojana Stanković.

Postoji bojazan da će uticati na roditelje bebe, kao i na vlasnicu sajta preko kojeg je angažovana – Bebistierka.rs.

Ona se prethodno na saslušanju u Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu branila ćutanjem, odnosno iskoristila je pravo da ne iznosi odbranu i dostavila je tužilaštvu svoju ljekarsku dokumentaciju.

Tužilaštvo namjerava da u daljem toku postupka, pored ispitivanja roditelja u svojstvu ostećenih i svjedoka, naloži i psihijatrisko vještačenje ove žene, koja se tereti za krivično djelo zapuštanje i zlostavljanje maloljetnog lica.

Inače, nakon toksikoloških analiza utvrđeno je da beba od četiri i po mjeseca nije u životnoj opasnosti.

Ovu ženu roditelji su angažovali radi čuvanja djeteta nekoliko dana prije događaja preko sajta Bebisiterka.rs.

Da je beba pod lijekovima za smirenje utvrđeno je u utorak uveče, nakon čega su policijski službenici sa Zvezdare o događaju obavestili tužilaštvo.

Policiji je slučaj prijavio doktor Dječije klinike u Tiršovoj, pošto je na odjeljenju neurologije primljena beba 2020. godište, kod koje je u krvi pronađena veća koncentracija lijekova za smirenje.