Povećane kazne

Osuđeni žandarmi koji su pretukli Vučićevog brata

  • 17.04.2019. 18:23

Viši sud u Beogradu osudio je na uslovne kazne zatvora od po osam mjeseci sa rokom provjere od tri godine sedmoricu žandarma niškog odreda, jer su upotrebom nepotrebne i prekomjerne sile nad Andrejom Vučićem i Predragom Malim tokom održavanja "Parade ponosa 2014" u Beogradu.

To znači da se kazne neće izvršiti ako u roku od tri godine ne počine novo krivično djelo, prenio je RTS.

Ovo je druga prvostepena presuda, jer je prvu, kojom su žandarmi bili osuđeni na uslovne kazne zatvora od šest i osam mjeseci, prošle godine u junu ukinuo Apelacioni sud i naložio da im se suđenje ponovi.

Na novu presudu postoji pravo žalbe Apelacionom sudu.

Sedam pripadnika jedinice Žandarmerije iz Niša osuđeno je zbog krivičnog djela zlostavljanje i mučenje u sticaju sa krivičnim djelom napad na vojno lice u vršenju vojne službe, pošto su napali i dvojicu vojnih policajaca u pratnji Andreja Vučića i Predraga Malog. 

Osuđeni su Predrag Mitrović, Slavko Stojanović, Dragan Savić, Dalibor Đorđević, Zlatko Gigić, Boban Lekić i Mitar Milosavljević.

Suđenje im je ponovljeno po nalogu Apelacionog suda u Beogradu iz juna prošle godine, kada je isti sud potvrdio oslobađajuću presudu komandantu ovog žandarmerijskog voda Radetu Matiću i pravosnažno ga oslobodio optužbi kojima se teretio da nije preduzeo mjere da spriječi napad. 

Na video-zapisu od minut i četrdeset pet sekundi, koji je snimila TV N1, pored ostalog, vidi se kako žandarmi pendrecima tuku više lica i štitovima ih guraju u zid zgrade.

Тагови:
  • 07:00 Емисија: АТВ јутро

    Сваког радног дана од 6 часова и 55 минута и викендом од 8 часова и 30 минута очекују вас актуелне теме, најновије информације и занимљивости.

  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.