Pančevo

Osuđen na 12 godina: Ubio suprugu na njen rođendan pred djecom

  • 09.05.2019. 18:56

Viši sud u Pančevu Sinišu Radovančeva proglasio je krivim za ubistvo Biljane Mijatović i osudio ga na kaznu zatvora od 12 godina.

Radovančev je osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora od 12 godina i 6 mjeseci jer mu sud uzeo kao utvrđenu raniju kaznu zatvora u trajanju od 8 mjeseci, prenose mediji.

Osuđeni je u pritvoru od dana ubistva Biljane Mijatović, a sud je odredio da mu se pritvor uračuna u kaznu zatvora.

Viši sud je Radovančevu produžio pritvor, a kako je riječ o prvostepenoj presudi - na nju se mogu žaliti i osuđeni i tužilaštvo.

Siniša Radovančev je optužen da je 21. novembra 2017. nožem ubio suprugu Biljanu i to na njen 30. rođendan, dok su očekivali goste.

Biljana je preminula na licu mjesta u stanu, a zločin se desio dok su se u drugoj sobi bile njihova kćerka Anja od svega 20 dana i Biljanina kćerka Marija (12) iz prvog braka, koja je zgrabila dijete i pobjegla od monstruma.

Dok je trajalo suđenje, starija djevojčica, svjedok ubistva, pozivana je na svjedočenje.

"Djevojčica je pozvana da svjedoči. Međutim, čim je u hodniku ugledala očuha Sinišu, počela je vrištiti. Teško je podnijela kada je vidjela optuženog za ubistvo svoje majke", kazao je izvor iz suda.

Djevojčica se teško borila sa tragedijom čiji je bila svjedok.

"Biljaninu kćerku sam gledao kao svoje dijete i nastojao sam je materijalno osigurati. Od Biljane je dobijala batine zbog gluposti. Meni je Biljana razbila laptop, a kada sam kupio drugi, pred samu tragediju, i taj je pokušala razbiti. Kada sam se sageo da spasim laptop, išutirala je i mene i računar. Njena kćerka je tada uskočila i kroz plač ju je molila da prestane. Maltretirala je dijete, govoreći joj "da će je poslati u dom". Jednom ju je mnogo istukla, a djevojčica je jecala, ponavljajući: "Idem u dom." Bila je bukvalno na ivici nervnog sloma - ispričao je Siniša Radovančev.

Poslije ubistva, obje djevojčice smještene su u hraniteljsku porodicu, a Biljanin prvi muž, navodno, nije ni pokušavao preuzeti starateljstvo nad zajedničkim djetetom. Poslije svega 10 mjeseci, Mariju je dočekala nova trauma", ubio joj se otac.

Тагови:
  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 17:00 Серија: Вода у праху (12+) (Р)

    ''Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!

  • 17:50 Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    ''Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

  • 18:20 Серија: Љубавни залогаји (12+) (Р)

    Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.