Nebojša Stefanović

Oštre kazne za svakog ko prekrši mjere, 119 osoba u pritvoru

  • 28.03.2020. 12:50

U Srbiji je podneseno 667 krivičnih prijava zbog kršenja mjera izolacije usvojenih s ciljem borbe protiv virusa korona, a u pritvoru je 119 osoba, izjavio je danas ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović.

Stefanović je za RTS rekao da je tokom policijskog časa prethodne noći na ulicama širom Srbije zatečeno 138 osoba, protiv kojih su podnijete prekršajne prijave, jedna krivična i nekoliko upozorenja.

Kada je riječ o ulasku državljana Srbije u zemlju, Stefanović je objasnio da oni koji doputuju u Srbiju idu na brzi test, te da, ako rezultat pokaže da su zaraženi, idu u bolnicu, a ako nisu onda idu u kućnu samoizolaciju 28 dana, čije kršenje se kažnjava do tri godine zatvora.

Stefanović je podsjetio da je cilj propisanih mjera socijalna distanca radi očuvanja ljudskih života i upozorio da će biti kažnjen svako ko ih prekrši. 


"Ako ne možete da sjedite dvije nedjelje u svojoj kući, a hoćete da rizikujete zdravlje svojih komšija, prijatelja, ljudi oko vas, vi treba da budete veoma oštro kažnjeni. Država je to počela da radi, imamo tri sudske presude i neće biti posljednje", ističe ministar.

Тагови: