Sve zbog testova

Osnovci napravili haos u Beogradu, uz baklje tražili ostavku ministra

  • 19.06.2019. 16:26

Ispred zgrade Ministarstva prosvjete u Nemanjinoj ulici nešto prije 13 časova počeli su da se okupljaju učenici osmih razreda nezadovoljni zbog jučerašnjeg skandala sa testom iz matematike, kada je test procurio veče pred polaganje, a što je za rezulutat imalo odlaganje polaganja za četvrtak. Nakon toga osmaci su krenuli u protestnu šetnju, blokirajući te djelove grada.

Trenutno je u toku blokada Nemanjina ulice, traka ka Slaviji, u kojoj se nalazi i zgrada Ministarstva prosvjete.

Kako javlja reporter sa lica mjesta, neki od prisutnih roditelja tvrde da danas na protestu osmaka ima i onih koji su stariji od njih, a da je tako bilo i juče.

Govor mržnje i stariji momci

Neki od momaka sa prekrivenim licima, palili su sliku ministra prosvjete, skandirali skandalozne izjave, poput "Ubi, zakolji", "Ko ne skače - Šiptar".

Oko polovine malih maturana ostalo je pred zgradom Ministarstva nakon provog dijela protesnte šetnje, dok su se ostali zaputili ka Slaviji.

Kružni tok je bio je blokiran neko vrijeme, a pojedini su se kupali u fontani, javlja reporter "Blica".

U centru grada polako se stvara saobraćajni kolaps, putnici napuštaju gradski prevoz i kreću pješice.

"Odgovorni ljudi na odgovornim pozicijama"

"Neprofesionalna je ekipa koja je čuvala testove. Ovo može da se desi i kasnijim generacijama i zbog toga smo izašli na ulice. Na tim pozicijama treba da budu odgovorni, vrijedni ljudi", kazao je jedan od maturanata.

Okupljeni đaci poslije prvobitnog okupljanja ispred zgrade Minisarstva prosvete u 13 sati, krenuli su protestnu u šetnju, a prvu stanku napravili su pred Skupštinom Grada, gde su takođe uzvikivali parole koje pozivaju na ostavku ministra Šarčevića.

Kolona se kretala dalje preko Terazija, zatim Balkanskom ulicom, dalje su ušli u Kraljice Natalije, a onda su se uputili prema Vladi.

Pred ovom zgradom nije bilo zadržavanja, te su učenici iznova usmerili ka Ministarstvu prosvete.

Fantomke i zapaljene baklje

Kako javlja reporter "Blica", ruta nije unapred osmišljena, već koloni prethodi nekoliko momaka sa megafonima koji proizvoljno usmeravaju masu.

Тагови:
  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.