Konstantin Kosačev

Osiguravanje bezbjednosti: Rusija može da podrži Srbiju ako dobije zahtjev

11:55, 30.05.2019.
Izvor: Srna
Thumbnail
Predsjednik Odbora Savjeta Federacije Rusije za međunarodne poslove Konstantin Kosačev rekao je da Rusija može da pruži podršku Srbiji u osiguravanju bezbjednosti ako dobije zahtjev od Beograda, prenosi "Sputnjik".

"Zapad ne ohrabruje kosovske vlasti da krenu u sukob sa Srbijom, ali /samoproglašeno/ Kosovo je već izašlo van kontrole zapadnih pokrovitelja. To je izuzetno opasna situacija", upozorio je Kosačev. 

Kosačev nije isključio mogućnost saradnje Srbije i Rusije. 

"Nažalost, vlasti Srbije će ponovo morati da odluče da očiste posljedice grešaka Zapada, ali ne isključujem mogućnost saradnje sa vlastima Rusije, ako dobijemo odgovarajući zahtjev", rekao je Kosačev za TV "Vesti FM". 

Kosačev je istakao da je upravo politika Zapada da nezakonito prizna određene teritorije Jugoslavije dovela do građanskog rata. 

On smatra i da kosovske vlasti sada vode politiku pretvaranja zemlje u monoetničku teritoriju koja se kasnije može ujediniti sa Albanijom. 

"Zbog podsticanja prvobitno sličnog separatizma sada se na Kosovu i odvijaju slične ružne specijalne operacije protiv Srba", rekao je Kosačev.