Maja Gojković

Opozicija nastavlja sa politikom nasilja

18:20, 17.03.2019.
Izvor: Srna
Thumbnail
Predsjednik Skupštine Srbije Maja Gojković najoštrije je osudila nasilje koje promoviše Savez za Srbiju (SzS) na čelu sa Draganom Đilasom i Boškom Obradovićem, koji su nakon vandalskog upada u Radio-televiziju Srbije (RTS), danas nastavili sa politikom nasilja i napadom i na pripadnike MUP-a.

"Fašističkim metodama, napadom na medije i legitimne institucije, žele da izazovu haos na ulicama", saopštila je Gojkovićeva. 

Prema njenim riječima, takvoj eskalaciji pribjegavaju očigledno svjesni da gube podršku i onih građana koji su učestvovali u protestima. 

"Oni koji zagovaraju politiku vešala i testera i koji su opljačkali državu i sada očigledno žele da se vrate na vlast nasilnim metodama, mimo izborne volje građana, moraju da znaju da ne mogu ovako uplašiti legalno i legitimno izabranog predsednika Srbije Aleksandra Vučića, koji je dobio ogromnu podršku građana i sprečiti ga da obavlja svoj posao na izgradnji pristojne i moderne Srbije u interesu građana", rekla je ona. 

Činjenica da nasilje izazivaju posebno na današnji dan, kada se obilježava 15 godina od strašnog pogroma Srba na Kosovu i Metohiji i u vrijeme kada se Srbija bori da odbrani interese države i Srba na Kosovu i Metohiji, istakla je Gojkovićeva, govori da oni rade za neke svoje lične interese, a suprotno interesima građana i države Srbije. 

Gojkovićeva je pozvala sve nadležne organe da procesuiraju i u skladu sa zakonom sankcionišu sve one koji su napali pripadnike MUP-a i sprovodili nasilje i tokom upada na RTS i ispred Predsjedništva Srbije. 

"Srbija je demokratska država, gde su mirni protesti građana dozvoljeni, ali nasilje se ne sme tolerisati i nadležni organi će zaštiti pravni poredak zemlje", navela je Gojkovićeva.