Uhapšeni razbojnici

Opljačkali mjenjačnicu i napali policajce

  • 19.01.2019. 21:28

Dva muškarca uhapšena su zbog sumnje da su uz prijetnju pištoljem opljačkali mjenjačnicu u Banatskom Karlovcu, a potom uperili oružje u policajce koji su pokušali da ih zaustave na ulazu u Pančevo.

Uhapšeni su Beograđani čiji su inicijali D.A. (43) i M.T. (33) koji su osumnjičeni da su sinoć maskirani ušli u mjenjačnicu u Banatskom Karlovcu i uz prijetnju pištoljem oduzeli od radnika 1.200 evra i oko 350.000 dinara, a potom se udaljili u nepoznatom pravcu, saopštilo je Ministarstvo unutaršnjih poslova Srbije. 

Policijska patrola pokušala je da na ulazu u Pančevo zaustavi vozilo marke "alfa romeo", u kojem su bili osumnjičeni, ali se vozač oglušio o naredbu. 

Kada je policijska potjera okončana dvojica osumnjičenih izašla su iz zaustavljenog vozila i uperila pištolje u pravcu policijskih službenika, prenose beogradski mediji. 

Policajac je jednom od osumnjičenih, koji je repetirao pištolj, uspio da izbije oružje iz ruke i savlada ga, dok je drugi osumnjičeni pokušao da pobjegne, ali su ga sustigle i savladale druge policijske patrole. 

Pretresom osumnjičenih i vozila koje su koristili pronađena su dva pištolja, jedna bomba, pancir, dvije radio stanice, bejzbol palica, municija različitog kalibra, kao i novac koji su uzeli iz mjenjačnice. 

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom Višem tužilaštvu u Pančevu. 

Na teret su im stavljena krivična djela razbojništvo, napad na službeno lice u vršenju dužnosti i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija. 

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија

    ''''Серија

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Бизнис клуб (Р)

    Бизнис клуб (Р)