Destabilizacija Srba

Opasni planovi Prištine: Raspisali izbore da bi zauzeli sjever Kosmeta

  • 10.04.2019. 09:40

Raspisivanjem izbora za predsjednika četiri opštine na sjeveru Kosova i Metohije sa srpskom većinom privremene kosovske institucije pokušavaju da destabilizuju predstavnike Srba, čime nastaje opasnost da krenu protesti, a onda nasilje, piše današnja "Politika".

Prema saznanjima ovog lista, ukoliko bi Srpska lista, za koju je na posljednjim izborima glasalo oko 90 odsto Srba, bojkotovala majske izbore, to bi moglo da dovede do intervencije policije Rosu na sjeveru Kosmeta za šta bi Priština onda optužila lokalne Srbe i Beograd. 

Dalje je navedeno da bi Priština policijsku intervenciju na sjeveru iskoristila da zauzme "Trepču", kao i sve administrativne prelaze i da sve što su posljednjih nedjelja kosovski specijalci vježbali u Sjevernoj Makedoniji primjeni na terenu. 

Predsjednici četiri opštine na sjeveru su u novembru podnijeli ostavke nakon što je vlada u Prištini uvela taksu od 100 odsto na proizvode iz centralne Srbije. 

Potpredsjednik Srpske liste Igor Simić izjavio je da će poslije današnjeg sastanka sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem u Beogradu biti poznato da li će Srpska lista izaći na izbore. 

Sastanak predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i direktora Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marka Đurića sa političkim predstavnicima Srba sa Kosmeta zakazan je za danas u 12.00 časova.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Имате ријеч са Милијаном Кос (Р)

    Емисија: Имате ријеч са Милијаном Кос (Р)

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    Авионџије

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)