Velika šteta

Olujni vjetar obarao drveće, grad pričinio veliku štetu

  • 02.08.2019. 21:13

Jako nevrijeme zahvatilo je danas zapadnu i centralnu Srbiju, gdje je pričinjena ogromna šteta od grada i olujnog vjetra, javlja RTS.

Olujni vjetar je u Kraljevu lomio i obarao drveće, te dizao krovove zgrada, dok je u Kruševcu za četrdesetak minuta palo 50 litara kiše po metru kvadratnom, a vjetar je duvao brzinom od 115 kilometara na čas. 

U Drgačevu i Guči nevrijeme je nanelo ogromnu štetu na objektima i usjevima. 

"Bukvalno su padale ledenice. Velika je šteta na kućama i za poljoprivredu", rekao je za RTS Zoran Vučićević iz Štaba za vanredne situacije opštine Lučani. 

U selu Lis padao je grad veličine kokošjeg jajeta, a mještani kažu da takvo nevrijeme ne pamte ni oni stariji od 80 godina. 

"Za 15 minuta grad je razbio gdje god je šta imalo, od automobila, poljoprivrede - kupina je bila u fazi berbe i ona je totalno uništena, kao i kukuruz, krompir", rekao je Vladan Lazović iz sela Lisa, dodajući da je slična situacija i u drugim selima. 

Nevrijeme je nešto poslije 16.00 časova zahvatilo i ariljski i požeški kraj. 

Najveću štetu pretrpjelo je selo Virovo u ariljskom kraju, gdje je padao grad veličine teniske loptice. 
 

Тагови:
  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Народ Прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села, о њиховој свакодневици и борби за очување правих вриједности, марљивом раду, вјери, и љубави према њиховој и нашој, отаџбини.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Тет а тет са Татјаном Трнинић (Р)

    Врата састанака у четири ока отварамо само због вас!

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина