Kragujevac

Oglasio se otac devojčice koje je pronađena: Vidio sam se sa kćerkom, kratko smo porazgovarali

  • 06.04.2021. 14:40

Presrećan sam što mi je kćerka pronađena - živa i zdrava. To je sada najbitnije, a probleme koji su do svega ovoga i doveli rješavaćemo najbolje što možemo.

Ovako, nakon vijesti da je policija pronašla djevojčicu A.M.(13), koja je nestala prije petnaest dana iz prihvatilišta za djecu u Kragujevcu, počinje priču njen otac Miloš, iz naselja Ilićevo. O teškim danima i neprospavanim noćima,stalnoj brizi da li je živa i zdrava.

- Svi grešimo, nadam se da će iz ove greške izaći bolja i stabilnija. Moguće je da sam i ja pogriješio, ali trudiću se da sve to popravim. Supruga i ja smo proveli teške dane nakon njenog nestanka,iščekujući poziv da je pronađena,da nam se ona javi. Hvala Bogu da se sve dobro završilo, priča Miloš.

Dodaje da se sa kćerkom vidio u stanici policije u Kragujevcu, da su malo popričali. Ona je potom odvedena natrag u ustanovu „Kneginja LJubica“. Otac navodi da je tu smještena 1.marta nakon njegove molbe radnicima Centra za socijalni rad u Kragujevcu da mu pomognu kako bi dijete prekinulo vezu sa mladićem dosta starijim od nje.

Međutim, ona je 20. marta iz prihvatilišta otišla u šetnju i nije se vratila. Kako su nam potvrdili u tužilaštvu, pronađena je sa mladićem, koji je punoljetan.

Bilo je i pretpostavki da je sa tim mladićem, ali danima se o njoj ništa pouzdano nije znalo. Zabrinuti su bili i u Centru za razvoj usluga socijalne zaštite „Kneginja LJubica“, u čijem je sastavu prihvatilište za djecu, roditelji su molili sve koji nešto znaju o njoj da jave njima ili policiji.

Miloš nema stalan posao, suprugu i maloljetnu kćerku izdržava od nadničenja i povremenih poslova.

- Trudim se da joj pružim sve što mogu i ništa joj nije nedostajalo.Želim da se školuje i postane svoj čovjek. Potrudiću sa da prevaziđemo sve probleme - kazao nam je Miloš.

Тагови: