Remzi Šalja

Oficir OVK: Ne priznajem sud u Hagu, neću se odazvati

  • 12.12.2018. 09:10

Visoki oficir takozvane OVK Remzi Šalja izjavio je da se neće pojaviti pred Specijalnim tužilaštvom u Hagu 17. januara.

On je potvrdio da je dobio poziv da se pojavi pred Tužilaštvom, ali je izjavio da to neće učiniti.

Šalja, koji je bio komandant Specijalne jedinice Glavnog štaba bivše OVK, pozvao je i druge bivše pripadnike OVK da se ne odazivaju pozivima Specijalnog suda.

"Onima, koji su mi dostavili poziv, a koji su izjavili da su policajci Euleksa, rekao sam da ne priznajem taj sud, da sam Albanac i da sam ponosan na borbu u kojoj sam učestvovao i zato pozivam i moje drugove, kako smo se zakleli za domovinu i zastavu, tako da damo obećanje da ne priznajemo ovaj sud i da se ne predajemo Hagu", napisao je Šalja na Facebooku.

Tokom dana poziv za davanje izjave u Specijalonom tužilaštvu dobio je i jedan od najpoznatijih komandanata bivše Oslobodilačke vojske Kosova (OVK) Sami Ljuštaku.

Saopšteno je da je pozvan i visoki oficir bivše Oslobodilačke vojske Kosova (OVK) Nazif Mehmeti, koji je tokom rata bio poznat kao komandant Dini, da pred Specijalnim sudom u Hagu da izjavu.

Mediji su ranije objavili da je poziv za davanje izjave dobio predsjednik Vojnog suda OVK Sokolj Dobruna, komandant Operativne zone Lap Rustem Mustafa Remi i dvojica niže rangiranih oficira bivše OVK.

Тагови:
  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић

  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 21:45 Серија: Авионџије (12+)

    Серија: Авионџије (12+)

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.