Igor Simić

Odluka o "Eletromreži" veliko olakšanje za Srbe

  • 12.11.2018. 11:19

Potpredsjednik Srpske liste Igor Simić izjavio je da je odluka Evropske energetske agencije da "Elektromreža Srbije" ostane dio energetskog sistema na Kosovu i Metohiji donijela veliko olakšanje Srbima na Kosmetu.

On je naglasio da je energetska nezavisnost i sigurnost građana i privrede u četiri opštine na sjeveru Kosova i Metohije od ogromnog značaja.

"Kada se setimo šta smo doživeli 2009. godine, kada smo energetski zavisili od Prištine, kada smo umalo bili u humanitarnoj katastrofi, zato je ova vest dočekana sa radošću", rekao je Simić za Radio-televiziju Srbije.

On je dodao da očekuje da će carine od 10 odsto na robu iz Srbije, koje su ranije uvele institucije u Prištini, biti ubrzo povučene.

"Ovakva odluka donosi ogromnu štetu kako Srbima na Kosovu, tako i građanima koji žive na ovim prostorima, jer je jednom političkom odlukom cena osnovnih životnih namirnica skočila za 10 procenata. Zato očekujemo da će Nemačka, kao značajna članica EU, izvršiti ogromni pritisak na Prištinu kako bi povukla ovakvu odluku", rekao je Simić.

Na izjavu premijera samoproglašenog Kosova i Metohije Ramuša Hardinaja da će buduća vojska "djelovati i na jugu i na sjeveru" i da je važno da sve zajednice koje žive na Kosmetu budu dio vojske, Simić je poručio da je formiranje takozvane kosovkse vojske protivno rezoluciji 1244 Savjeta bezbjednosti UN i kao takvo ne može imati podršku Srba.

Тагови:
  • 07:00 Емисија: АТВ јутро

    Сваког радног дана од 6 часова и 55 минута и викендом од 8 часова и 30 минута очекују вас актуелне теме, најновије информације и занимљивости.

  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.