Osnovni sud u Beogradu

Odloženo suđenje Olgici Markanović

  • Извор: Курир
  • 05.10.2021. 15:13

Suđenje Olgici Markanović, koja je optužena da je u salonu u Beogradu pružala estetske tretmane za koje nije imala odgovarajuće licence, odloženo je danas u Prvom osnovnom sudu u Beogradu, jer se njena saradnica Jasmina Tasić, koja je takode optužena, nije pojavila.

Advokat Dragan Palibrk, koji je još na prethodnom ročištu obavijestio je sud da je Jasmina Tasić u osmom mjesecu visokorizične trudnoće i da je pitanje kada će moći da se pojavi pred sudom, danas je dostavio i dokumentaciju za nju.

- S ozbirom na to da se moja klijentkinja ni danas, a kako sam to nagovijestio i prošli put, nije pojavila u sudu, priložio sam lekarsku dokumnetaciju i ostao pri prijedlogu da se postupak razdvoji, jer je riječ o pritvorskom predmetu. Međutim, tužilaštvo se protivilo i sud je odbio, ali je kao kompromis zakazao sljedeće suđenje za 13. oktobar - kaže Dragan Palibrk za Kurir.

Podsjetimo, i prethodno suđenje zakazano Markanovićevoj, koja je danas sa lisicama na rukama, u uskoj crnoj haljini i bijelim patikama dovedena iz Centralnog zatvora, bez šminke i u pratnji stražara, odloženo je zbog njene saradnice koja znog rizične trudnoće nije mogla da dođe. Odbrana je i tada predložila da se nadrilekarki Markanović pritvor zamjeni nanogicom, ali sud nije prihvatio.

I na današnjem ročištu, koje je bilo zatvoreno za javnost branilac Olgice Markanović iznio je isti prijedlog, ali je sudija odlučio da ona i danas bude vraćena u pritvor.

Olgica Markanović i njena saradnica, podsjetimo, optužene su da su krivično djelo izvršile od 1. maja 2020. do 1. marta ove godine u neregistrovanom "Medicinsko-estetskom centru Tayas" u Beogradu, tako što su neovlašćenom i nepravilnom upotrebnom sredstva "plazma pen" prouzrokovale trajna oštećenja na tretiranim dijelovima lica oštećenih. Neke od žrtava, kako se sumnja, imale su opekotine drugog i trećeg stepena. Osim toga, kako se sumnja, pacijentima su davale nedopuštene injekcije lokalne anestezije "lidokain-hlorida", koje su predstavljale rizik po život oštećenih u slučaju alergijske reakcije.

Тагови: