Aleksandar Vučić

Očekujem od EU da obezbijedi sprovođenje CEFTA sporazuma

  • 07.11.2018. 18:01

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da će ići u Brisel na nove razgovore o Kosovu i Metohiji i da očekuje od EU da obezbijedi sprovođenje CEFTA sporazuma.

Vučić je naveo da je u slučaju prištinskih carina primijetio da se prvi put ne pominju dvije strane, već se zna ko je krivac. 

"Govori se o krivcu koji ne želi stabilizaciju prilika", rekao je Vučić u Helsinkiju. 

On je napomenuo da ne može neko da povećava poreze i carine i time zaustavlja protok robe, dodajući da ga to brine, "zato što govori o tome sa kakvim opasnostima se suočavamo". 

Vučić je rekao da će u Briselu biti mnogo teški razgovori, ali da će na tom sastanku da se bori za interese Srbije, posebno za Srbe na Kosovu i Metohiji, prenose beogradski mediji. 

"Boriću se da ne dozvolimo da budemo okrivljeni za zaustavljanje procesa sporazumevanja, razgovaranja i pronalaženje kompromisa", poručio je Vučić, navodeći da će na sastanku biti predsjednik samoproglašenog Kosova Hašim Tači, kao i visoki predstavnik EU za spoljnu politku i bezbjednost Federika Mogerini i direktor za zapadnu Evropu, zapadni Balkan i Tursku u Evropskoj službi za spoljne poslove Angelina Ajnhorst. 

Predsjednik Srbije je potvrdio da je iz kabineta njemačkog kancelara Angele Merkel dobio zahtjev za bilateralni sastanak u nedjelju, 11. novembra, u Parizu, naglasivši da to govori o značaju i mjestu Srbije.

Vučić je istakao da uvijek voli da čuje šta Merkelova misli i da treba biti bliži Njemačkoj, a ne dalji, "uprkos onima koji misle da nekome treba da pokazujemo mišiće".

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.