"Obruč 2020": Pripadnici MUP Srbije spremni za antiterorističku vježbu

  • 18.11.2020. 15:20

Antiterorističko taktičko-pokaznu vježbu, nazvanu "Obruč 2020" pripadnici MUP Srbije izvešće sutra, 19. novembra.

Na vježbi će više od 250 pripadnika policije prikazati vještine i sposobnosti u savladavanju terorista i oslobađanju talaca.

- U vježbi će učestvovati pripadnici Specijalne antiterorističke jedinice, Žandarmerije, Helikopterske jedinice, Interventne jedinice 92 i Policijske uprave za grad Beograd - kaže pukovnik Boro Gladović, zamjenik komandanta Žandarmerije.

- Biće korišćena najsavremenija oprema,u uslovima ograničene vidljivosti i u realnoj situaciji, koja se proteklih mjeseci dogodila u nekoj od evropskih zemalja. Prema riječima sagovornika cilj vježbe je da se prikaže obučenost, opremljenost i spremnost naših pripadnika i njihova spremnost da se suoče sa najvećim izazivma današnjice - mogućim terorističkim napadima.

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin najavljujući "Obruč 2020" rekao je da je to "naš prikaz kako bismo reagovali na ono što se desilo u Beču ili na neki sličan teroristički napad".

- Dužnost policije, posebno njenih specijalnih jedinica je da se stalno usavršavaju, opremaju, napreduju i vode računa o bezbjednosti svakoga od nas - istakao je Vulin.- Teroristički napad niko sa sigurnošću ne može da spriječi, ali država mora pokazati da je u stanju da se obračuna sa svakim, pa i teroristima.

(Izvor/Foto: Z.U. Novosti.rs)

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Ко те шиша (Р)

    ''Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?