Beograd

Obrt u tragediji: Majka preminula prirodnom smrću, sin se ubio iz očaja

  • 08.04.2019. 12:00

Istraga je pokazala da je Dobrila Drašković umrla prirodnom smrću, a da je njen sin Miloš potom izvršio samoubistvo hicem iz pištolja.

Dosadašnja istraga pokazala je da je Dobrila Drašković (73), sudija u penziji Okružnog suda u Beogradu, najverovatnije preminula prirodnom smrću, dok je njen sin Miloš (43) u očaju izvršio samoubistvo.

Podsjetimo, tijela majke i sina nađena su u subotu u njihovom stanu u Ulici Vjekoslava Kovača na Zvezdari, nakon što su komšije danima osjećale nesnosan smrad. Ispostavilo se da su oni bili mrtvi najmanje 10 dana.

Nema povrede

"Iako se u prvi mah sumnjalo da je Miloš ubio majku, pa sebe, utvrđeno je da Dobrila nema povrede po tijelu. To ukazuje da je ona umrla, a da je njen sin, ne mogavši da se pomiri s njenom smrću i činjenicom da je ostao sam, odlučio da sebi oduzme život hicem iz pištolja. Dobrilino tijelo nađeno je u njenoj sobi, dok je Miloš nađen u svojoj sobi sa oružjem između nogu", kaže izvor i dodaje da je Miloš bio izuzetno vezan za majku.

"Rano je ostao bez oca, još kao dječak. Majka mu je bila sve na svijetu. On je 20 godina brinuo o njoj, jer je poslije nesreće bila nepokretna. Zbog njene njege nije čak ni imao stalan posao, već je radio od kuće kako bi mogao da bude stalno uz nju. Zbog toga vjerujemo da nesrećnik nije mogao da prevaziđe i gubitak majke", kaže sagovornik i podsjeća da se Milošev otac prije mnogo godina utopio i da sumnjaju da je izvršio samoubistvo.

Komšije Draškovića i dalje su u šoku zbog tragedije.

"Ništa se još uvijek ne zna, tijela su na obdukciji, a stan je zapečaćen. Policija je juče razgovarala sa svim stanarima, ali niko ne zna šta je mogao biti motiv, svi su ih znali kao mirne i tihe. Dobrilu godinama nismo viđali jer je bila nepokretna, a Miloša smo sreli prije dvije nedjelje. Bio je fin, nasmijan, lijepo je popričao i otišao svojim putem - kaže komšija i dodaje:

Danima bili mrtvi

"Prije nego što je došla policija, jedna stanarka je pozvala Dobrilinu rođaku i objasnila joj da se oni danima ne javljaju na telefon i ne otvaraju vrata, a da se čudan miris osjeća iz stana. Rođaka je kazala da je ona takođe u lošem stanju i da niko od porodice nije u mogućnosti da dođe.

Komšije i dalje ističu da im je mnogo žao, kako Dobrile, tako i Miloša.

"On je čitav život posvetio majci, njegovao ju je 20 godina. Ko zna šta mu se dogodilo, vjerovatno nije mogao više da izdrži", dodali su naši sagovornici.

Тагови:
  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    ''''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?