Obračun sa ženom bez maske: "Znam šta su virusi i šta je politika, neću da je stavim"

07:37, 21.09.2020.
Izvor: novosti.rs
Nošenje maski u vozilima javnog prevoza je obavezno i većina građana poštuje tu mjeru.

Ipak pojedinci neodgovornim ponašanjem izazovu negodovanje drugih putnika, zbog čeka se često sve završi scenama.

Upravo to je slučaj na snimku iz jednog međugradskog autobusa. Na njemu se vidi kako jedna gospođa bez maske jako oštro reaguje na zamjerku žene koja sedi blizu nje i odbija da nosi masku.

- Idi na kraj autobusa, izađi iz autobusa. Što si stavila masku kad ti je zaštita maska od mene i svih zaraza. Bolesna sam i ti si se zarazila od toga - sarkastično je govorila žena bez maske.

Ona nastavlja da iznosi tvrda, u tom trenutku već ideološka, uvjerenja protiv nošenja maski.

- Znam šta su virusi, znam šta je politika i šta je njuška koju nosite vi, a ja to da nosim neću, meni da je stavi ne može niko - rekla je.

U nastavku žena bez maske uporno tvrdi kako je napadnuta, dok je druga putnica optužuje kako je samo čekala da započne svađu. Buka je očigledno smetala ljudima koji su sedeli oko njih, pa se u jednom trenutku čuo poziv da se snizi ton, poslije čega djeluje kao da se situacija smirila.

Snimak pogledajte klikom OVDJE.

Reakcije u komentarima su oštro protiv glasne gospođe, pa su neki primijetili da joj nije jasno kako maska treba da štiti druge od eventualne zaraze koju prenosi. Neki su zapazili da bi svakoj starijoj osobi sa nekom hroničnom bolešću, koja uđe u to vozilo, bio ugrožen život.