Na trgu

Objavljen snimak: Staford u centru grada poletio ka djevojčici, ona pala sa rolera VIDEO

07:09, 06.03.2019.
Izvor: vecernji.hr
Thumbnail
Nakon incidenta koji se dogodio 3. marta u centru Šapca, na gradskom trgu prepunom djece kada je nekoliko mladića šetalo staforda bez povoca, koji se u jednom trenutku zatrčao ka djevojčici koja je tu vozila rolere, pojavio se snimak tog događaja.

Da podsjetimo, jedna mama iz Šapca izrazila je strah i putem lokalnog medija ispričala svojim sugrađanima šta se njoj desilo u nedelju na glavnom trgu.

"Kada smo stigle, prvo sto mi je zapalo za oko bila su tri mlađa momka, koja su se igrala sa stafordom bez povoca ispred kafića. Sjela sam na klupicu i u sekundi vidim kako staford juri prema mom djetetu, ona od straha pada sa rolera, on prolazi pored nje, kako bi ščepao od nekog dječaka loptu. Vlasnik psa i njegovi drugovi nisu psu mogli nekoliko minuta da isčupaju loptu iz usta. Naravno, za sve to vrijeme dječak je istraumiran i plače, a moja ćerka preplašena.Kada su konačno njih trojica savladali psa i stavili mu povodac, sklonili su ga. Konobar iz tog kafica im je pomogao, kao i djevojka koja je tu sjedela. Ona je prišla kasnije dječaku sa pričom kako će kupiti novu loptu. Pozvala sam komunalnu policiju, ali konobar koji je pomogao da sklone psa kaže ne zna ko je taj momak. Ne zna jel? Pa dobro.... Pitam se šta bi bilo da je dohvatio neko dijete umjesto lopte, kako bi ga odvojili od deteta, kada su jedva od lopte?", ispričala je majka.

Zabrinuta majka je dodala i da mladići nijednog trenutka nisu prišli djeci da vide jesu li dobro ili da kažu "izvini". Šta je to, kuče se malo poigralo i nikom ništa!", ispričala je majka, a podijelile su "Šabačke vesti".

Aleksandar Mićić iz Komunalne policije apelovao je na sve vlasnike pasa, da iz bezbjednosnih razloga, prilikom izvođenja ljubimaca u šetnju obavezno stave korpu, povodac i ponesu potvrdu o vakcinaciji i čipu njihovog ljubimca.

Dodao je da će Odjeljenje komunalne policije u Gradskoj upravi grada Šapca pokrenuti inacijativu da se kazna za ovakve prekršaje poveća, jer je sve više vlasnika pasa, koji uprkos sankcijama, i dalje ne poštuju propise i time ugrožavaju bezbjednost sugrađana, naročito djece koja se igraju na trgu.