Zoran Đorđević u Moskvi

O bliskosti Srbije i Rusije govori 180 godina njihovih diplomatskih odnosa

  • 27.08.2018. 16:07

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Srbije Zoran Đorđević ocijenio je danas u Moskvi da o bliskosti Srbije i Rusije svjedoči i jubilarnih 180 godina dobrih diplomatskih odnosa.

Đorđević je tokom sastanka sa predsjedavajućim Komiteta Državne dume Rusije za međunarodne poslove Leonidom Sluckim dodao da to potvrđuju i česti susreti predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i ruskog predsjednika Vladimira Putina. 

"U tom svetlu, nadam se da će moj boravak u Moskvi dodatno učvrstiti bilateralne odnose naše dve države, a koji su izuzetno dobri i koje karakteriše intenzivan i kontinuiran dijalog na svim nivoima", rekao je Đorđević. 

On je naglasio da je saradnja u oblasti rada, zapošljavanja, boračkih i socijalnih pitanja Srbije sa Ruskijom na izuzetno visokom nivou, ali da postoji prostor za njeno dalje unapređenje. 

Tokom boravka u Moskvi, Đođević se sastao i sa ministrom rada i socijalne zaštite Rusije Maksimom Topilinom, saopšteno je iz Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Srbije.