Novosađani blokirali policijsku stanicu, u Beogradu počelo okupljanje

  • 11.07.2020. 20:54

Oko 19.20 časova građani su nakon protestne šetnje ulicama Novog Sada na oko pola sata blokirali policijsku stanicu Stari grad u Radničkoj ulici.

U Beogradu je počelo okupljanje, uprkos zabrani okupljanja više od deset ljudi na javnom mjestu u okviru mjera za borbu protiv virusa korona.

Prethodno se na Trgu slobode okupilo oko 500 građana, gdje su se i obratili neki od učesnika, prenose srbijanski mediji.

Protesti u Beogradu počeli su zbog najave uvođenja policijskog časa i iste večeri su se dogodili sukobi demonstranata i policije. I narednih večeri bilo je incidenata, bacanja kamenica i suzavca, tuče policajaca i demonstranata, osim trećeg dana protesta, kada je održano mirno okupljanje i kada su demonstranti sjedili.

Savez za Srbiju zatražio je danas puštanje na slobodu uhapšenih na protestima u Beogradu i podatke o svim uhapšenim kako bi mogli da dobiju pravnu zaštitu.

Savez je u saopštenju ponovio zahtjev za imenovanje novog, "depolitizovanog Kriznog štaba", uz ocjenu da je sadašnji Krizni štab izgubio povjerenje i da mnogi njegovi članovi navodno moraju krivično da odgovaraju.

Ponavljen je i zahtjev za odgovornost policijskih funkcionera, žandarmerijskih i drugih rukovodilaca, koji su primenili silu nad građanima koji su demonstrirali.

Traže se i informacije o stanju svih povrijeđenih, kao i da izvještavanje RTS o protestima bude objektivno, istinito i blagovremeno.

Тагови:
  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић

  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 21:45 Серија: Авионџије (12+)

    Серија: Авионџије (12+)

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Развратник (16+)

    Серија: Развратник

  • 23:30 Серија: Ред Рок

    Серија: Ред Рок