Brojni komentari na društvenim mrežama

Novi američki ambasador u Srbiji se krsti sa tri prsta

  • 11.11.2019. 22:16

Novopostavljeni američki ambasador u Srbiji Entoni Godfri je nedavno snimljen u šetnji Kalemegdanom, gdje je uživao u prirodnim i istorijskim ljepotama Beograda sa svojom suprugom Anom.

Ambasador je sa Beograđanima odigrao partiju šaha, “provozao” se čuvenom panoramom, ali jedan njegov akt je posebno privukao pažnju svih Srba.

On je sa suprugom, koju je upoznao u Irskoj, ušao u veliku sprsku svetinju, crkvu Ružicu, i tom prilikom se prekrstio po pravoslavnom običaju, sa tri prsta, i sa desna na lijevo. Oni su tom prilikom u ovoj vojnoj crkvi zapalili i svijeće za žive i za mrtve.

Američka ambasada je taj snimak objavila na svojoj zvaničnoj stranici na Fejsbuku, uz sljedeći komentar: “Šta čini jedno subotnje prepodne? Šetnja gradskim ulicama, istraživanje tvrđave, partija šaha, odlazak u crkvu i na pijacu. Ambasador Godfri i njegova supruga nastavili su sa istraživanjem svog novog doma.”

Ovaj potez američkog ambasadora je izazvao buru u komentarima, pa mnogi nagađaju da se radi samo o poštovanju vjerske tradicije, dok drugi tvrde da je ambasador pravoslavac, pogotovo ako se uzme u obzir da je prije Beograda bio američki predstavnik u Rusiji.

Entoni Godfri je postao američki ambasador u Srbiji krajem oktobra, i tom prilikom je zamijenio svog prethodnika Majkla Skata. Kao jedan od glavnih zadataka tokom svog mandata navodi se zalaganje za normalizaciju odnosa između Beograda i Prištine.

Pročitajte još:

Plakao i vrištao zbog smrti druga: Banjalučanin (22) optužen da je skrivio udes

Sin bivšeg poslanika: Pijani vozač kamiona usmrtio ženu kod Gradiške

Prijetio da će skočiti sa zgrade, pa sišao sa krova i odšetao

Preminula majka Nebojše Glogovca

Snimljena opasna vožnja koja je dovela do nesreće

Porno skandal u BiH ne miruje: Bunić djevojke vodio u krevet pa ih zapošljavao

Policajac na udaru zbog lošeg uviđaja nakon ubistva Jelene Marjanović

Nebojšu Glogovca i Mihajla Sporića povezuje jedan dirljiv trenutak iz 2016. godine!

Velika akcija obavještajaca u srpskoj fabrici oružja: Uhapšeni albanski špijuni?

Petorica osumnjičenih za silovanje maloljetnice pušteni na slobodu