Treća žrtva

Nova žrtva Miroljuba Petrovića: Ljekari debili, slušajte mene

  • 12.02.2019. 08:45

Nakon što je “Blic” objavio ispovjesti porodica preminulih mladića Slavča Petrova i Marijana Batovca, koji su slijepo vjerovali u riječi Miroljuba Petrovića da ne idu kod ljekara već da tumor na mozgu i tumor pankreasa liječe njegovim tinkturama, redakciji  Blica se javila i treća žrtva tog šarlatana.

Zagu Krstić iz Beograda, kojoj je konstatovan tumor na jetri, bratanica Tanja Kremić i njen brat odveli su u bolnicu prije nekoliko dana, nakon što joj se zdravstveno stanje pogoršalo dok se pridžavala Miroljubove “terapije”.

"Moja tetka je saznala da ima tumor na jetri prije dva mjeseca, u decembru. Do tada nije imala simptome, međutim, tada joj je rečeno da je rak već metastazirao na kosti", kaže za “Blic” Tanja Kremić, bratanica žrtve.

“Program ozdravljena”

Njena tetka je pred Božić izašla iz bolnice i tada su Tanja i njen brat razmišljali koji potez u tako teškom stanju je najbolje povući. Za savjet se odlučuju da pitaju Miroljuba Petrovića.

"Brat je prethodnih godinu dana slušao Miroljuba Petrovića i htjeli smo da vidimo šta Miroljub ima da nam kaže. Javili smo se putem mejla na njegov CPS centar i priložili mu tetkine rezultate. On nam je na to odgovorio da su ljekari debili i preporučio da kupimo njegove tinkture i dovedemo tetku u njegov Institut", dodaje Tanja.

Tanja Kremić: Na kraju je rekao: “zovite hitnu”

“Ljekari su debili. Prenesi joj sljedeći program ozdravljenja”, piše u Miroljubovom odgovoru, ispod čega slijedi potpuno ista poruka koju je poslao i sestri mladića sa tumorom na mozgu Slavča Petrova kada su se obratili za pomoć, kao i u poruci Marijanu Batovcu, koji je izgubio bitku sa rakom pankresa.

U poruci koju je Tanja dostavila “Blicu” vidi se da joj Miroljub preporučuje da naruče njihov paket sirove hrane za jednu ili više sedmica, ostavljajući link svog Instituta (ipmproizvodi.com).

"Ukoliko nemate finansijskih mogućnosti za sve tinkture, uzmite Crijeva 1, Jetra-žuč, čaj za detoksikaciju Imuno plus", napisao je Miroljub. Podsjećamo, cijena jedne tinkture je oko 700-800 dinara.

“Ljekari će da vas ubiju”

"Kod ljekara vam ne preporučujem da idete jer će vas isprepadati i navući na štetne lijekove i terapije. Ako baš hoćete da radite analize, otiđite u privatnu laboratoriju koja ne zna istoriju vaše bolesti. Dovoljno je da uradite analizu krvi jednom mjesečno", stoji između ostalog u Petrovićevom odgovoru.

Zagi Krstić se stanje pogoršalo poslije miroljubove “terapije”

Tanja Kremić i njen brat odlučuju se da poslušaju Miroljuba Petrovića i naručuju od njega tinkture koje im je preporučio i započinju program.

"Sve osim prve poruke nastavilo je da se odvija telefonskim putem. Trebalo je da tetka ide kod hirurga, na šta mi je on rekao da nikako ne ide kod ljekara jer će oni da je ubiju. Kada sam mu naglasila da su metastaze na kostima, rekao mi je da papir na kom to piše bacim u đubre, jer nam on garantuje da će tetka ozdraviti. Direktno smo se sa njim čuli telefonski oko svega, kao i za kupovanje tinktura i čajeva", kaže Tanja.

Njena tetka Zaga, dodaje ona, nije čula za Miroljuba Petrovića i u početku je bila skeptična. Međutim, dodaje Tanja, kako je on insistirao, ona je zadobila povjerenje kada je rekao da on garantuje da će ona 100% ozdraviti.

Epilog

Nakon tri nedelje, koliko je žena sa tumorom na jetri provela isključivo na sokovima, čajevima i biljnim preparatima (tinkturama) naručenih po datim upustvima Miroljuba Petrovića, njeno zdravsteno stanje počinje da se pogoršava.

"Tetka je počela da odbija hranu, nije mogla ni vodu da pije. Počela je da povraća krv i da ima crnu stolicu. Kontaktirali smo sa Miroljubom, koji nam je tada rekao: “Pa šta čekate, vodite je u Hitnu pomoć”, iako nam je prije toga rekao da nikako ne idemo kod ljekara", dodaje Tanja.

Zagina bratanica i njen brat tetku su odmah, preij nekoliko dana kada se to dogodilo, odveli u bolnicu.

"Kada smo radili tumor marker na početku, u decembru, prvi rezultat je pokazivao 1.000, a prije neki dan kad smo radili pokazivao je 5.000. Mnogo gori nego na početku", kaže ona i zaključuje: “Voljela bih da vam se nijedna osoba više ne javi povodom ovoga. Koliko još života treba da ugrozi da bi se reagovalo?”.

Tužilaštvo škrto na riječima

Osnovno tužilaštvo u Leskovcu je – nakon što im je Više tužilaštvo u tom gradu proslijedilo predmet – nastavilo istragu Petrovićevih eventualnih krivičnih djela. Ipak, o učinku do sada sprovedenih predistražnih radnji javnosti govore vrlo malo. U posljednjem odgovoru na pitanja “Blica” o statusu istrage, u tužilaštvu su šturo rekli da su policijskoj upravi u Leskovcu podnijeli zahtev za prikupljanje potrebnih obavještenja radi dodatnih provjera. Isti odgovor, međutim, dali su i nedjelju dana ranije.

Тагови:
  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 21:45 Серија: Авионџије (12+)

    Серија: Авионџије (12+)

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Развратник (16+)

    Серија: Развратник

  • 23:30 Серија: Ред Рок

    Серија: Ред Рок