Nišlija koji je BMW-om pregazio Stefana, pa pobjegao pravosnažno osuđen na 8 godina robije

  • 05.03.2021. 18:03

Apelacioni sud u Nišu pravosnažno je osudio na osam godina zatvora Nišliju Dejana Mitića (30), jer je pijan, vozeći bez saobraćajne dozvole neregistrovani BMW-om, 9. avgusta 2019. godine izazvao tešku saobraćajnu nesreću u kojoj je stradao Stefan Kocić (20) iz Niške Banje.

Ovo je maksimalna kazna za krivično djelo za koje mu se sudilo - teško djelo protiv bezbjednosti javnog saobraćaja.

Mitiću je izrečena i zabrana upravljanja vozilom B kategorije u maksimalnom trajanju od pet godina, ali budući da uopšte nema dozvolu, u njegovom slučaju će ovo značiti zabranu dobijanja vozacke dozvole u periodu od pet godina po odsluženju kazne.

Ovom presudom je potvrđen prvostepena presuda Višeg suda u Nišu od prošle godine, prenijeli su lokalni mediji.

Mitić je osuđen, jer se kretao brzinom od najmanje 75 kilometara na čas u naselju gde je maksimalna dozvoljena brzina 50 kilometara, te nije obratio pažnju na vozilo "zastava 101", vlasništvo Mladena Davidovića iz sela Dolac, koje je bilo zaustavljeno zbog pucanja gume.

Tada je udario u Stefana koji je čučao pored "zastave 101" i nanio mu povrede od kojih je mladić preminuo. Takode, retrovizorom je zakacio i njegovog prijatelja Aleksandra Milenkovića koji je tom prilikom lakše povrijeđen.

U odluci Apelaiconog suda ukazano je da je Mitić vozio bez vozačke dozvole, neregistrovani auto, pod uticajem alkohola od 2.33 promila u krvi, zbog čega se radi o nasilničkoj vožnji.

"Osim toga, konzumirao je i psihoaktivnu supstancu što je za posljedicu imalo smrt mladog čovjeka od navršenih 20 godina života, koji je na molbu zastao da pomogne drugome. Zbog svega navedenog, odmjerena kazna srazmerna je težini djela i stepenu krivice optuženog i kao takva može da postigne svrhu kažnjavanja", navedeno je u odluci Apelacionog suda.

Vozac "zastave" je prema stavu suda, dao doprinos ovoj nesreći jer se zaustavio bez upaljenih "žmigavaca".

  • 22:20 Серија: Развратник (16+)

    ''Развратник’ је аустралијска ТВ серија коју је режирао Петар Данкан и познати аустралијски адвокат Чарлс Вотерстрит, који је био узор за грађење главног лика. Серија кроз пет сезона прати живот кривичара Кливера Грена, чији је живот у расулу.

  • 23:20 Серија: Ред Рок (12+)

    Ред Рок' је ирска криминалистичка серија која прати случајеве полицијске станице смјештене у измишљени приморски град Ред Роцк у близини Даблина, те приватне турбулентне односе гардиста и мјештана.

  • 23:45 Ноћни програм

    Ноћни програм