Janković uhapšen poslije tri dana potrage

Nije skrivao pogled: Ovako je uhapšen osumnjičeni za masakr VIDEO

  • 27.05.2019. 16:32

Gorana Jankovića, osumnjičenog za trostruko ubistvo, policija je uhapsila na Ribarcu, poslije tri dana potrage u kojoj su, osim novosadske policije, učestvovali pripadnici Helikopterske jedinice i Žandarmerije. Janković je uhapšen zbog sumnje da je 24. maja ubio suprugu Mirjanu i njene roditelje.

Sumnja se da je u petak ujutru, udarcima čekićem, usmrtio Mirjanu Janković (32), Branislava Pajića (57) i Nadu Pajić (57), u njihovoj porodičnoj kući na Telepu. Janković je, zatim, pobjegao sa lica mjesta, a uhapšen je u Novom Sadu, poslije neprekidne trodnevne potrage u kojoj su, osim novosadske policije, učestvovali pripadnici Helikopterske jedinice i Žandarmerije, navodi se u saopštenju MUP-a.

Poslije snimaka hapšenja i fotografija koje su se pojavile, objavljena je još jedna - na kojoj osumnjičeni Janković gleda u kameru aparata.

Goran Janković (37) uhapšen je danas poslije trodnevne potrage, a nakon što je osumnjičen da je počinio trostruko ubistvo u Novom Sadu. Njegovom hapšenju je, naime, kumovala neopreznost.

Lađari su dok je još bio mrak, vidjeli upaljen televizor, a znaju da vlasnik tog broda nema običaj da provodi noći na brodu. Kad su ga pozvali, potvrdio im je da nije na brodu, pa su odmah pozvali policiju, piše Blic.

Specijalci su od ranog jutra stezali obruč oko Jankovića i on je uhapšen oko 12 časova na Ribarcu.

Odmah su se pojavili snimci sa lica mjesta na kojima je zabilježeno sprovođenje od Ribarca do MUP-a u Kralja Petra.

Na snimku ispred MUP-a jasno se vidi trenutak u kom specijalci izvlače Jankovića iz automobila i sprovode ga u zgradu. Glava mu je sve vrijeme pognuta, lice izobličeno i crveno, a ruke na leđima sa lisicama.

Nije poznato da li se Janković od petka skrivao na Ribarcu. Svjedok hapšenja za 021.rs navodi da je Janković uhapšen u crnoj jakni i crnim farmericama, nakon što su cijelo prije podne pripadnici policije i žandarmerije pretraživali Šodroš i Ribarsko ostrvo.

- Pripadnici MUP-a su od jutros bili ovdje na Ribarskom ostrvu i okolini. Kada smo dolazili jutros video sam i da su napravili blokadu, ljevak kod bivšeg Brodogradilišta i Kasarne Moranrice. Vidjeli smo ih svuda po Ribarskom ostrvu i kako šetaju po Šodrošu, zavirivali su po svakom žbunu, kući i drvorištu, a nama su pokazivali fotografije osumnjičenog i pitali da li smo ga vidjeli. Negde oko 11:30 časova smo vidjeli da svi trče ka jednom od šumaraka i bukvalno je 10 pripadnika žandarmerije nosilo čovjeka i ubacili su ga u maricu. Komšija koji je bio bliži je u tom mladiću prepoznao osobu sa fotografije koju su nam prethodno pokazivali - kaže svedok za 021.rs.

Тагови:
  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Народ прича

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.